Glavni cilj: nov vrtec

Z imenovanjem dosedanje v.d. ravnateljice v polni mandat, se v Vrtcu Idrija končuje skoraj dveletni kadrovski vrtiljak. Novo ravnateljico bo dobila tudi Glasbena šola Idrija.

Vloge za nov mandat presenetljivo ni oddal  ravnatelj Glasbene šole Idrija Emil Semec. Foto: Saša Dragoš
Vloge za nov mandat presenetljivo ni oddal ravnatelj Glasbene šole Idrija Emil Semec. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Vzgojiteljica Nadja Brence je kot tretja zapovrstjo imenovana v.d. ravnateljice v Vrtcu Idrija v letu dni prepričala vse in bila soglasno imenovana za polni mandat. Vloge za nov mandat pa presenetljivo ni oddal ravnatelj Glasbene šole Idrija Emil Semec. Na njegov stol bo sedla profesorica solo petja Tonja LapanjaBrenčič.

Brencetova je v zadnjem letu dobila polno zaupanje kolektiva, staršev in občine. Kot pravi, utrjevanje vezi in dobrih odnosov v kolektivu, ki so, razrahljani, privedli do tega, da prejšnja ravnateljica ni bila pripravljena ponoviti mandata, nato pa sta odstopili dve vršilki dolžnosti, ostaja njena prednostna naloga: “Prav tako pomembna bo skrb za izobraževanje kolektiva, zlasti vzgojiteljic za čim boljše delo z otroki. Največji zalogaj bo gradnja novega vrtca v Spodnji Idriji. Ker sedanji ne ustreza in v njem radon prekomerno seva, so se na pobudo sveta staršev ti pravkar organizirali za zbiranje prostovoljnih prispevkov. Upam, da bom s pomočjo občine in naših prizadevanj ob izteku mandata dočakala nov, zdrav vrtec.”

Semec naslednici Tonji Lapanja Brenčič zapušča gradbeno dovoljenje za preureditev zadnjih neobnovljenih prostorov na podstrešju gradu v dvorano za vadbo orkestrov in dve učilnici. Prej je z nakupom vrhunskega Steinwayevega koncertnega klavirja s pomočjo občine in sponzorjev sam vodil prenovo šolske koncertne dvorane.

Da bi karkoli zapletlo, se ne boji. “Odnosi v kolektivu so dobri in prepričan sem, da je zadovoljnih tudi nekaj čez 300 učencev. Šolo prepuščam dobri profesorici. Ker sem ocenil, da sem v 11 letih naredil, kar sem si zastavil in sem s tem zadovoljen, je to najboljši trenutek za popoln umik nazaj v poučevanje,” je povedal Semec.

Trobento je manjše število učencev poučeval skozi oba mandata, del svojih učencev petja pa bo obdržala tudi nova ravnateljica. SAŠA DRAGOŠ


Najbolj brano