Gasilci so v snegu pomagali tudi reševalcem

Sneg je ob koncu tedna izdatno pobelil severni del Primorske, od zgornje Soške doline do Goriške in Vipavske doline ter tudi Idrijsko in Cerkljansko.

V sneg so bili ujeti tudi dovozi do hiš, ki so jih v Razdrtem takole čistili.  Foto: Leo Caharija
V sneg so bili ujeti tudi dovozi do hiš, ki so jih v Razdrtem takole čistili.  Foto: Leo Caharija

SEVERNA PRIMORSKA > Včeraj so bile, na primer, zaradi snega popolnoma zaprte ceste Predmeja-Lokve, Lokve-Čepovan, Volče-Solarji in Strmec-Mangrt. V Vipavski dolini je promet ovirala tudi burja. Ponekod pa so se morali spopasti kar z obema. Na Gori od Predmeje do Cola in Podkraja, denimo, je včeraj v višjih predelih zapadlo tudi pol metra snega, burja je delala zamete, ti so bili na izpostavljenih legah visoki tudi meter in več in so nagajali plužnim ekipam. Zimska služba je bila ves vikend na delu, glavne ceste so splužene in posipane, lokalne do zaselkov in javne poti med zaselki in do domačij pa so zasnežene.

Včeraj zgodaj zjutraj so v naselju Stanovišče gasilci PGD Kobarid pomagali reševalcem iz tolminskega zdravstvenega doma pri spremstvu reševalnega vozila do obolele osebe, saj je bila cesta zaradi veliko snega težko prevozna. Gasilci PGD Kobarid so do prihoda reševalcev z defibrilatorjem oživljali mlajšega moškega, vendar je kljub hitri pomoči umrl.

Z elektriko in vodo ni bilo večjih težav. Sneg, ki s seboj prinese tudi nevšečnosti, pa je razveselil na Cerkljanskem, kjer ga je včeraj zapadlo kakšnih 60 centimetrov in ga bo dovolj za smuko in tek na smučeh. V Smučarskem centru Cerkno so zadovoljni in bodo naprave pognali jutri. NR


Najbolj brano