Fornazarič bi kupil CPG, a po nižji ceni

Ivana Fornazariča, podjetnika goriških korenin, ki dela v Dubaju in se je pred kratkim kot edini zanimal za nakup Cestnega podjetja Gorica (CPG), še vedno zanima nakup družbe, a ne za 8,7 milijona evrov. Medtem družba CPG, ki je za kamnolom Laže pripravljena odšteti 5,6 milijona evrov, čaka na sklep sodišča.

Cestno podjetje Gorica je po propadu Primorja  največje gradbeno podjetje na zahodu Slovenije s skoraj 400 zaposlenimi Foto: Nace Novak
Cestno podjetje Gorica je po propadu Primorja največje gradbeno podjetje na zahodu Slovenije s skoraj 400 zaposlenimi Foto: Nace Novak

NOVA GORICA, DUBAJ > “Ocenili smo, da je to predrago, smo pa še vedno zainteresirani za nakup CPG. Če se bo cena znižala, nas to zanima,” nam je po telefonu povedal Ivan Fornazarič, direktor družbe Gorica Industries s sedežem v Dubaju, ki je bil pred kratkim edini interesent za nakup novogoriške družbe.

Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec je zavezujoče ponudbe za prodajo delnic CPG zbiral hkrati z zbiranjem zavezujočih ponudb za kamnolom Laže. Naprodaj je bil 97-odstotni delež CPG za izhodiščno ceno 8,7 milijona evrov. Na povabilo k zbiranju ponudb se ni odzval nihče, skrben pregled družbe je opravil le Fornazarič, ki pa se na koncu ni odločil za oddajo ponudbe.

Kamnolom Laže družbi CPG

Fornazarič je bil svoj čas predstavnik šempetrske družbe Vozila v Dubaju, danes pa vodi družbo Gorica Industries v okviru skupine Gorica, ki ima 25-letno tradicijo izdelovanja različnih tipov prikolic in cistern za tovorna vozila. V skupini - hčerinske družbe ima tudi v Kuvajtu, Katarju in Omanu - je več kot 500 zaposlenih.

“Verjetno bo nov krog zbiranja zavezujočih ponudb za nakup CPG,” je povedal Kristjan Mugerli, direktor družbe CPG, ki je po propadu Primorja največje gradbeno podjetje na zahodu Slovenije s 377 zaposlenimi in še približno 300 kooperanti. Prihodki družbe na letni ravni presegajo 50 milijonov evrov, letos pa načrtujejo milijon evrov dobička.

Po stečaju Primorja pred dvema letoma ima CPG v najemu tudi kamnolom Laže. In prav iz CPG so se edini odzvali na povabilo k zbiranju zavezujočih ponudb za kamnolom.

Čakajo na sklep sodišča

V izklicni ceni 5,6 milijona evrov so bili poleg zemljišča v izmeri približno 352.000 kvadratnih metrov zajeti tudi objekti (asfaltna baza, betonarna, upravna stavba, drobilnica, separacija, skladišče in vratarnica), stroji in oprema v kamnolomu.

“Pogodbo s stečajnim upraviteljem smo podpisali, zdaj pa čakamo na njeno pravnomočnost,” je povedal prvi mož CPG. Kaj več o tem nismo izvedeli niti od stečajnega upravitelja Primorja.

“Zadeva je v sodni obravnavi, zato je ne želim komentirati. Povem lahko le to, da si želim, da bi prišlo do odločitve čim prej,” je bil o prodaji kamnoloma Laže redkobeseden Hramec.

NACE NOVAK


Najbolj brano