Festival src utrjuje prijateljstvo čez mejo

S ponovno uvedbo Bovških poletnih večerov z glasbenimi in plesnimi dogodki na bovškem trgu vsak četrtek, petek in soboto je Občina Bovec zadela v polno. Množičen odziv domačinov in turistov dokazuje, da turistično mestece brez tovrstne popestritve ne more.

Folklorne skupine iz šestih držav so navdušile .... Foto: Občina Bovec
Folklorne skupine iz šestih držav so navdušile .... Foto: Občina Bovec

BOVEC > Vrhunec so dosegli v petek in ponedeljek z nastopom folklornih skupin iz šestih držav, ki so pred tem gostovale na Festivalu src v občini Tarčent. S prehajanjem festivala preko meje utrjujejo prijateljstvo in sodelovanje pobratenih občin Tarčent in Bovec.

Spoznavni dan za obe administraciji

V ponedeljek so predstavniki obeh občin sklenili, da bodo v kratkem pripravili srečanje, na katerem se bodo spoznali ljudje iz obeh občinskih uprav za lažje sodelovanje v prihodnje, ko bodo snovali skupne projekte in skupaj iskali denar EU.

Tako kot v Tarčentu so vrhunske folklorne skupine iz Kube, Grčije, Rusije, Bolivije, Kanade in Martinika navdušile, bovški trg je bil poln do zadnjega kotička. Ob tem se je bovški župan Valter Mlekuž zahvalil občini Tarčent in županu Mauru Steccatiju, da vsako leto omogočijo nastope tudi v Bovcu. Občina Bovec je z relativno skromnim vložkom 20.000 evrov zelo popestrila letošnji poletni turistični utrip. Organizacijo dogodkov je zaupala Kulturnemu domu Bovec oziroma njegovi upraviteljici Iris Stres, ki je skupaj z ekipo odlično opravila nalogo.

Za malo denarja veliko veselja

“V preteklosti je bilo na bovškem trgu živahno le ob četrtkih, kar pa ni bilo dovolj. Z denarjem, ki ga je prispevala občina, smo res veliko naredili. Tudi zato, ker imamo lastno glasbeno opremo in dobrega ter požrtvovalnega tehnika Roberta Kokošina, ki je zaposlen v kulturnem domu. Brez te osnove bi nas Bovški dnevi stali najmanj 10.000 evrov več,” ocenjuje Stresova. Kot pravi, so Bovški poletni večeri na vsak dogodek v povprečju pritegnil približnoi tisoč ljudi. Župan dodaja, da so zelo veseli, da se je z veliko udeležbo potrdila pravilnost odločitve, da v glavni sezoni vsak konec tedna pripravijo več dogodkov. “To je tudi potrditev, da so naši gosti in domačini navdušeni za glasbo in ples. ”

Direktor LTO Janko Humar meni, da je bila odločitev, da organizacijo prevzame Kulturni dom Bovec, zelo posrečena: “Čestitam jim za dobro opravljeno delo. LTO ob vseh ostalih nalogah in poletni gneči tega dodatnega dela ne bi tako kakovostno opravila.”

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano