Februarja novo poplačilo za nekdanje delavce Primorja

Nekdanji delavci Primorja bodo verjetno februarja dočakali tretje poplačilo prednostnih terjatev. Stečajni upravitelj namerava namreč v teh dneh sodišču poslati predlog o tem.

Danes bodo na dražbi iskali kupca za  poslovno stavbo Primorja. Foto: Leo Caharija
Danes bodo na dražbi iskali kupca za poslovno stavbo Primorja. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Koliko naj bi znašalo novo poplačilo, stečajni upravitelj Rudolf Hramec včeraj še ni povedal, prav tako ne, ali bo tretje poplačilo morda tudi zadnje. “Če upoštevamo roke, lahko nekdanji delavci poplačilo pričakujejo februarja,” je še ocenil. Nekdanji delavci Primorja so prvi del poplačila prejeli februarja, ko so dobili 15 odstotkov terjatev, z drugim izplačilom junija pa so dočakali še 39 odstotkov zneska. Celotne prednostne terjatve znašajo 16,6 milijona evrov, nekdanji delavci pa imajo še približno 3,4 milijona navadnih terjatev.

Prav danes bo stečajni upravitelj na dražbi skušal prodati poslovno stavbo Primorja v Ajdovščini. Naprodaj bo za 2,6 milijona evrov. Ker je obremenjena s hipotekami, bo šla kupnina v roke ločitvenim upnicam. Novo stavbo si je še v času gradbenega razcveta, pred šestimi leti, zgradilo tedanje vodstvo Primorja. Stečajni upravitelj želi povsem opremljen objekt s petimi etažami prodati čim prej, saj so stroški njegovega vzdrževanja precej visoki.

Stečajni upravitelj do 9. januarja čaka zavezujoče ponudbe za samski dom propadlega gradbinca v Ajdovščini. Izhodiščna cena za objekt s premičninami vred znaša 103.000 evrov. Z zbiranjem nezavezujočih ponudb bo stečajni upravitelj iskal kupce tudi za samski dom v Ilirski Bistrici. Rok za oddajo ponudb še ni določen, izhodiščna cena, ki pomeni tržno vrednost nepremičnin s premično opremo vred, pa znaša 110.000 evrov.

Sredi januarja bo stečajni upravitelj na javnih dražbah prodajal tudi več parkirnih mest v Ajdovščini, Ankaranu in Novi Gorici. Prihodnje leto bodo na javni dražbi skušali najti tudi kupce za pet zemljišč na Debelem rtiču. Gre za drugo prodajo, izklicna cena bo znašala 5,8 milijona evrov. Kupca so letos že iskali z zbiranjem zavezujočih ponudb, a ob izhodiščni ceni 7,4 milijona evrov interesa ni bilo. Naprodaj (z zbiranjem zavezujočih ponudb) bo tudi nepozidano stavbno zemljišče v Semedeli v Kopru (med Kozlovičevo, Beblerjevo in Šolsko ulico), izhodiščna cena bo znašala 1,7 milijona evrov.

Na javni dražbi z zviševanjem cen pa bodo drugič poskušali prodati enajst stanovanj in več parkirnih mest v stanovanjski soseski Kresnice v Ajdovščini. Izklicna cena za najdražje stanovanje, ki meri 72 kvadratnih metrov, za parkirno mesto in dva atrija, znaša dobrih 92.000 evrov.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano