Eko dan v kajakaškem centru

Eko dan je znova poživil kajakaški center. 120 otrok je ustvarjalo na temo varovanje narave, table s sporočili o tem so postavili vzdolž kolesarski poti ob Soči. Ob čistilni akciji so se pogovarjali o pomenu ohranjanja rek in si ogledali naravovarstvene filme.

Table z napisi o pomenu varovanja narave so postavili ob 
kolesarsko pot.  Foto: Nace Novak
Table z napisi o pomenu varovanja narave so postavili ob kolesarsko pot.  Foto: Nace Novak

SOLKAN > Otroci iz OŠ Solkan in novogoriškega vrtca Ciciban so na delavnicah barvali nepovratne stekleničke, iz katerih so nastale vaze, in izdelali table z obvestili o pomenu varovanja narave, ki so jih kolesarji nato postavili vzdolž kolesarske steze Solkan-Plave, med tem pa je potekala tudi čistilna akcija.

Otroške delavnice so pripravili v Kajak centru Soške elektrarne v sodelovanju z Društvom mladih Solkan in MC Nova Gorica. S predstavitvijo živali, ki živijo v vodotokih, so se dogodka udeležili še člani Inštituta za ohranjanje naravne dediščine Lutra, svojo vlogo pri poudarjanju pomena čistega in zdravega okolja pa so predstavili člani Univerze v Novi Gorici in WWF.

“Rdeča nit letošnjega, petega eko dneva je ohranjanje rek in biodiverzitete v njih,” je povedal Andrej Humar iz KK Soške elektrarne. V centru so preizkusili električna kolesa in skuterje, prisluhniti predavanju Roka Rozmana o pomenu ohranjanja rek in biotske raznovrstnosti, dogajanje pa se je zaključilo s projekcijo nagrajenih naravovarstvenih filmov Vjosa, I am Red in Logarska dolina - Biotska pestrost v Naturi 2000. NN


Najbolj brano