Eden je gradil, drugi reševal

Pavel Gregorčič in Marjan Stres sta v petek ob prazniku občine prejela naziv častna občana Kobarida. S tem se pridružujeta predhodnikom pokojnemu monsignoru Francu Rupniku, zdravniku Marjanu Lazarju in Zdravku Likarju. Oba sta s požrtvovalnim in pogumnim delom na svojih področjih zaznamovala širšo okolje.

Pavel Gregorčič Foto: Leo Caharija
Pavel Gregorčič Foto: Leo Caharija

KOBARID > Marijan Stres je dolgoletni reševalec v gasilstvu in družbeno dejaven. Njegova strokovnost pomaga pri reševanju, je vseskozi zavzet za čim lepše počutje v Kobaridu in vsej občini. Brez njega si je “nemogoče predstavljati realizacijo vseh aktivnosti, ki so bile potrebne za lajšanje težav občanov ob obeh zadnjih potresih,” so utemeljili predlagatelji. Pavla Gregorčiča pa bodo nagradili za pogum po potresu, ko so obnovili in uredili številne javne objekte in za prispevek k promociji in ugledu občine Kobarid ter povezovanju v širšem prostoru. Z družino vsa leta skrbi tudi za Muzejsko zbirko Simona Gregorčiča pod okriljem Tolminskega muzeja in občine Kobarid.

Plaketo občine so namenili Vojku Hobiču za vsestransko požrtvovalno delo na širšem družbenem in humanitarnem področju. Priznanje bosta prejela zdravnica Miranda Leban za dolgoletno skrb za otroke in Mirko Kurinčič za ohranjanje kulturno zgodovinske dediščine. Denarna nagrada bo šla Otroškemu pevskemu zboru iz OŠ Kobarid, Borutu Skočirju za delo na področju glasbene in likovne umetnosti. Denar namenjajo tudi odseku kobariškega planinskega društva v Breginju za uspešno delo in skrb za planinske poti v Breginjskem kotu. NB


Najbolj brano