Eda je še bolj škrbasta (video)

Ali je to sploh še novica, smo se spraševali ob današnjem varnem odstranjevanju novega, že šestega poškodovanega stekla s pročelja Eda centra v središču Nove Gorice. Nova stekla naj bi namestili kmalu po novem letu, napoveduje upravljalec centra Vasja Pavlovič.

Z južnega pročelja Eda centra so včeraj odstranili že tretjo 
poškodovano steklo. Na vzhodni fasadi zevata še dve luknji. Foto: Leo Caharija
Z južnega pročelja Eda centra so včeraj odstranili že tretjo poškodovano steklo. Na vzhodni fasadi zevata še dve luknji. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > “Novo poškodbo stekla na pročelju smo opazili danes. Zakaj je do tega prišlo, še ne vemo. Najverjetneje je šlo spet za spontani lom,” je med današnjim odstranjevanjem koščkov stekla iz okenskega okvirja povedal Vasja Pavlovič iz družbe EDAFM, ki upravlja z Eda centrom.

Novemu poku stekla na fasadi bi lahko botrovale večje temperaturne razlike, saj je bilo zgodaj zjutraj v Novi Gorici le nekaj stopinj nad ničlo, pozno dopoldne oziroma zgodaj popoldne pa je sonce ozračje kar lepo ogrelo, stekleno fasado stavbe pa še toliko bolj.

Tako kot ob vseh preteklih intervencijah zaradi odstranjevanja stekla, so območje v neposredni bližini poškodovanega stekla - tokrat v prvi etaži južnega pročelja - zavarovali, potem pa so usposobljeni delavci z avtodvigalom poskrbeli za varno odstranitev steklovine proti tlom. Ob zadnjem posegu, avgusta letos, ko so odstranili poškodovano steklo z nadstreška nad vhodom v Eda center in ga zamenjali z novim, je Pavlovič povedal, da se z izvajalcem iz Maribora dogovarjajo o zamenjavi tudi preostalih štirih stekel, ki so jih s pročelja Ede odstranili med majem 2012 in junijem 2014.

“Trenutno se o terminu še dogovarjamo. Do zamenjave naj bi prišlo kmalu po novem letu,” je sklenil.

NACE NOVAK


Najbolj brano