Dve nezavezujoči ponudbi za nakup “znanja” ajdovskega Primorja

Na zbiranje nezavezujočih ponudb za nakup poslovne celote Primorja Inženiring sta v roku prispeli dve ponudbi. Njune vsebine zaradi trajanja postopka stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec ni želel razkriti. Nakup Primorja Inženiring pomeni nakup "znanja" in referenc propadlega ajdovskega gradbinca ter pravico do uporabe imena Primorje.



 Foto: Rosana Rijavec
Foto: Rosana Rijavec

AJDOVŠČINA > Z zbiranjem nezavezujočih ponudb je stečajni upravitelj poskušal izvedeti, ali obstaja interes za nakup blagovne znamke Primorje, receptur betonov in asfaltov ter referenc. Morebitni kupec pa bo ob tem dobil tudi integriran poslovno-informacijski sistem, številne tehnološko-ekonomske elaborate in veljavne certifikate.

Naprodaj so tako znanje in izkušnje, ki so se v Primorju nabrali v skoraj 70-letni zgodovini obstoja in dela podjetja. Doslej še ne obstajajo prakse za tovrstno prodajo, zato je bilo zbiranje ponudb nekakšno "tipanje trga".

Okrožno sodišče v Novi Gorici je postopek stečaja Primorja začelo junija 2012. Hramec je v stečaju priznal za 398,57 milijona evrov terjatev, od tega več kot polovico terjatev, ki so bile s strani bank zavarovane z ločitveno ali izločitveno pravico.

Nekdanjih 652 delavcev Primorja je prijavilo za približno 20,22 milijona evrov terjatev, od tega za 16,6 milijona evrov prednostnih. Hramec računa, da bo s četrto delitvijo prednostnih terjatev nekdanje zaposlene dokončno izplačal še to poletje.

STA


Najbolj brano