Društvom na voljo tudi Baza

Občina Ajdovščina namerava oddati v najem oziroma uporabo več praznih prostorov po mestu. S tem je prisluhnila pobudam skupin, društev in organizacij, ki so opozarjali, da bi prazne prostore vsaj začasno namenili različnim dejavnostim.

Občina išče uporabnika tudi za nekdanji klubski prostor Kluba ajdovskih študentov. Foto: Alenka Tratnik
Občina išče uporabnika tudi za nekdanji klubski prostor Kluba ajdovskih študentov. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Občina je na svoji spletni strani v zadnjem mesecu objavila več namer za oddajo praznih prostorov v najem oziroma brezplačno uporabo. Gre za različno velike prostore na več lokacijah, namenjene hrambi, skladišču in tudi dejavnostim.

Na seznamu so tudi prazni prostori nekdanje Baze Kluba ajdovskih študentov v pritličju bivše vojašnice v Šturjah. Gre za skupaj približno 322 kvadratnih metrov, ki so še v relativno dobrem stanju, saj so jih študentje prenovili in uredili pred dobrimi sedmimi leti. Občina jih namerava oddati v brezplačno uporabo za tri leta. Načelno naj bi jih namenila za izvajanje različnih programov, od izobraževanja do kulturnih in športnih vsebin, ki jih ponujajo društva oziroma druge neprofitne organizacije mladih v občini. Uporabnik bo plačal le obratovalne stroške in stroške rednega vzdrževanja ter morebitne druge stroške, ki jih bosta strani določili v pogodbi.

Za uporabo Baze, ki že skoraj štiri leta sameva, se je pred časom zanimala skupina Ajdovcev, ki je želela v njih organizirati mrežo prostočasnih aktivnosti. A občina jih je zavrnila s pojasnilom, da so prostori primarno namenjeni mladinskemu podjetniškemu inkubatorju. Zdaj očitno uveljavlja novo prakso.

“V občini imamo kar nekaj praznih objektov in prostorov. Naša politika je, da bomo tiste, po katerih ostaja povpraševanje, oddali v najem. Vsaj začasno. V tem primeru želimo pomagati neprofitnim organizacijam, ki izvajajo različne dejavnosti. Zanimanje je tudi za prostore v prvem nadstropju stavbe. Tudi tu bo občina poskušala priti naproti zainteresiranim,” pojasnjuje župan Tadej Beočanin.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano