Drama v galeriji

Da so odnosi v Pilonovi galeriji slabi, je tako rekoč edino, o čemer se peščica tam zaposlenih strinja. Po četrtkovem imenovanju nove vršilke dolžnosti direktorice se slišijo pripombe, da glas predstavnika zaposlenih v svetu galerije ni bil usklajen z ostalimi sodelavci.

Po četrtkovem imenovanju nove vršilke dolžnosti direktorice 
Pilonove galerije se slišijo pripombe, da glas predstavnika 
zaposlenih  v svetu galerije ni bil usklajen z ostalimi sodelavci. Foto: Maja Pertič Gombač
Po četrtkovem imenovanju nove vršilke dolžnosti direktorice Pilonove galerije se slišijo pripombe, da glas predstavnika zaposlenih v svetu galerije ni bil usklajen z ostalimi sodelavci. Foto: Maja Pertič Gombač

AJDOVŠČINA >Kdo je torej koga povozil? Svet Pilonove galerije je predlagal, da ajdovski občinski svet za direktorico galerije s polnim mandatom imenuje dosedanjo vršilko dolžnosti Natašo Kovšca. A lokalni politiki so se odločili, da mnenja ne bodo poslušali in so izbrali v lokalnem okolju povsem neznano Tino Ponebšek. A ne za polni mandat, temveč za vršilko dolžnosti.

Predsednik sveta galerije Angel Vidmar je ob tem dejal, da je stroka povozila politiko. A del zaposlenih v galeriji pravi, da je še prej svet galerije povozil njih. “Mnenje sveta galerije je bilo podano na podlagi pristransko pridobljenih informacij. Že pred letom dni smo svetu predlagali, naj razreši predstavnika zaposlenih, a so nas ignorirali. Tudi tokrat je predstavnik zaposlenih povsem zaobšel stroko v galeriji in podal izključno lastno mnenje,” so v skupni izjavi zapisale zaposlene v Pilonovi galeriji.

Vidmar odgovarja, da svojega predstavnika v svetu imenujejo in razrešujejo zaposleni sami. Predstavnik Primož Brecelj pa pravi le, da so odnosi v ustanovi katastrofalni, da je komunicirati težko in da je skrajni čas, da se zadeve uredijo.

Povoženo se torej počutijo vsi udeleženi v tem sporu, ki ima po trajanju in intenzivnosti epske razsežnosti, zasedba vlog pa je precej komorna. V galeriji je vsega šest zaposlenih, od tega sta na razpisu kar dve nastopali kot kandidatki za novo direktorico. VH


Najbolj brano