Domov skozi klet

Čeprav se je tudi Nova Gorica z okolico zbudila v močno burjo z dežjem, slednja česa hujšega ni naredila. To sicer ne pomeni, da so bili gasilci, komunalni delavci ter cestarji povsem brez dela.

 Foto: Ambrož Sardoč
Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Še posebej cestarji že ves dan hodijo odstranjevat polomljena drevesa ali veje, vsaj gasilcem pa zaenkrat ni bilo treba na teren dostikrat. Odhiteli so na pomoč v oddelek šempetrske bolnišnice v Stari Gori, kjer je drevo padlo na enega od treh pritličnih paviljonov, pa v industrijsko cono v Kromberku, prekrit polomljeno okno.

Gasilci so se morali tudi povzpeti na streho nakupovalnega središča Qlandia, da bi pritrdili visečo ploščo na že od prej polomljenem velikem napisu na strehi. Niso pa zmogli podobno ravnati pri eni od stanovanjskih stolpnic v Ulici Gradnikove brigade, ker bi bilo tudi zanje prenevarno. Stolpnico obdaja gradbeni oder, ker zidarji tam obnavljajo pročelje, in prav s tega odra so sunki vetra odnašali pohodne plošče. Gasilci so zato le zavarovali okolico stavbe, stanovalcem te in še sosednjih dveh pa priporočilo, naj domov gredo skozi vhode v kleti. Ostalih odrov z drugih blokov v mestu - pročelja se zadnja leta obnavljajo kot po tekočem traku - naj veter ne bi polomil. AS


Najbolj brano