Domača glasba za sladokusce

Tudi minuli konec tedna je bilo na Kaševem letnem vrtu v Ajdovščini polno ljubiteljev domačih glasbenih skupin in izvajalcev. Z zanimanjem so v petek prisluhnili zasedbama Blooming in Muff, v nedeljo pa Andreju Šifrerju.

Na petkovem koncertu sta obiskovalce zabavali zasedbi 
Blooming ...   Foto: Matic Slemič
Na petkovem koncertu sta obiskovalce zabavali zasedbi Blooming ...  Foto: Matic Slemič

AJDOVŠČINA > Hiša mladih in parkirišče pred njo sta ob avgustovskih koncih tedna prizorišče tradicionalnega Kaševega letnega vrta. Že 21. izvedba tokrat ponuja brezplačne koncerte ajdovskih in slovenskih zasedb, umetniške in ustvarjalne delavnice ter kulinarične delavnice in pokušine piva, vina, gina in poletnih sladic. “Letos smo nad odzivom Ajdovcev in prebivalcev okoliških krajev presenečeni, saj so bili naši koncerti - kljub pestri ponudbi v celi regiji - zelo dobro obiskani ves mesec,” je povedala Mia Hočevar iz vrst organizatorjev. “Po lanski okrogli obletnici Kaševega letnega vrta smo tokrat dogodke uvrstili v štiri avgustovske konce tedna, pozornost pri tem pa namenili domačim izvajalcem. In ni nam žal,” je še dodala.

Tako so predzadnji sklop dogodkov v minulih dneh preživeli deloma na odprtem deloma pa v zaprtem prostoru. V petek sta oder zavzeli zasedbi Blooming in Muff iz Ljubljane. Prva je nastopila kot predskupina in predstavila svoj repertoar avtorskih komadov, druga pa je navdušila s svojimi dosedanjimi uspešnicami, Naj sije v očeh, Let Me Be (Myself), Uspavanka, Nov dan, Povej mi in Tvoje moje, znanimi tudi iz televizijskih oglasov. Z letošnjim singlom Where You Left Me pa so že napovedali izdajo drugega albuma.

Nedeljskega koncerta pa ni skazilo slabo vreme, saj je Andrej Šifrer, legenda domačega glasbenega prostora, nastop imel v nabito polnem baru Hiše mladih. Poslušalci vseh generacij so z njim prepevali soglasno njegove uspešnice preteklih desetletij, ki so se mnogim usidrale globoko v spomin in srce.

Kašev letni vrt se bo končal prihodnji konec tedna s petkovim koncertom slovenskih skupin Carpe Diem in Hulahoop, v nedeljo pa bo nastopil koprski kantavtor Iztok Novak - Easy. Vmes bo čas za delavnice in ogled pivovarne Pelicon.

AC


Najbolj brano