Dom je zdaj še bolj prijeten

Ob taborniškem domu Praprot na Kovku, ki gosti uporabnike iz vse Slovenije, so zgradili zunanji objekt in s tabornim prostorom zaokrožili ponudbo priljubljenega domovanja. Uradno ga bodo odprli v soboto ob 17. uri.

Taborniški dom so dodatno uredili in je zdaj še bolj prijeten
Taborniški dom so dodatno uredili in je zdaj še bolj prijeten  

KOVK > V domu Praprot, ki so ga člani društva tabornikov Rod Mladi bori iz Ajdovščine odprli spomladi 2008, nikoli ni dolgčas, saj gostijo tabornike iz vse Slovenije, številna društva, vrtce, osnovne in srednje šole in druge uporabnike.

Denar dali občina in EU

V domu je na voljo skoraj 50 ležišč, večnamenski prostor, jedilnica, čajna kuhinja in manjši apartma, ob stavbi pa so mladi uredili tudi šotorišče. Za lažje delovanje pa so potrebovali še dodaten sanitarni objekt. S pomočjo Občine Ajdovščina so ga slednjič tudi uredili. Pred letom dni je namreč uspela pridobiti nepovratnih 47.000 evrov sredstva iz javnega razpisa Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, sama pa je dodala še približno 60 tisočakov. S tem denarjem so ob taborniškem domu zgradili manjši, delno odprt objekt, v katerem so sanitarije s tušem, pralnico, shrambo in večnamensko pokrito zunanjo teraso.

Ponudba bo celovita

V okviru zunanje ureditve so postavili tudi kurišče, namenjeno varnemu kurjenju ognja na prostem, in štiri parkirišča, obenem pa so zgradili še novo čistilno napravo. Nove pridobitve se seveda najbolj veselijo taborniki iz roda Mladi bori, ki dom obiskujejo in pomagajo vzdrževati že od leta 1984. Kot pravijo na občini, pa zdaj taborniški dom “predstavlja celovito ponudbo za aktivno preživljanje prostega časa v naravi za skupine, ki izvajajo pedagoške programe ali pa želijo svoj prosti čas ustvarjalno preživeti v naravi.”

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano