Dobili so oder, kot se šika

V okviru letošnjega praznika Kostanja v Ligu so tam odprli posodobljeni kulturni dom, ki so ga skoraj na novo uredili. Slavje pa so združili še z jubilejema svojih dveh pevskih zasedb.

Po petnajstih letih, kolikor deluje, so Liška dekleta v domačem kraju le nastopila na 
odru, vrednem tega imena. Foto: Ambrož Sardoč
Po petnajstih letih, kolikor deluje, so Liška dekleta v domačem kraju le nastopila na odru, vrednem tega imena. Foto: Ambrož Sardoč

LIG > Med prenovo doma so porušili prejšnji vhodni prizidek ter ga nadomestili z novim, v katerem so poleg vhodne avle še sanitarije in garderobe za nastopajoče. Obenem so uredili ploščad pred vhodom in zgradili stopnice do asfaltnega igrišča in hkrati večnamenske ploščadi nad domom.

Več novega kot pred poslopjem pa je v njem, in kot so razlagali v upravi občine v Kanalu, je bil “glavni namen obnove ustvariti boljše in bolj funkcionalne pogoje za prireditve ter objektu polepšati podobo”. Povečali so oder, pod so na novo tlakovali, toplotno so izolirali strop dvorane in odra ter vsa pročelja stavbe, akustično pa dvorano. Novi so tudi vsa električna inštalacija, razsvetljava odra, zvočna oprema, centralno ogrevanje prostorov in prezračevanje. Zamenjali so sedeže, ki pa niso pritrjeni na tla, kot so bili prejšnji, da bo mogoče dvorano izkoristiti za različne prireditve. Vse skupaj je stalo 356.000 evrov.

Odprtje doma so obeležili tudi z likovno razstavo in rezanju traku je sledil koncert, ki je zaznamoval 15 let delovanja vokalne skupine Liška dekleta ter deset let MPZ Lig. V nedeljo se je slavje nadaljevalo s tradicionalnim praznikom kostanja. AS


Najbolj brano