Dizdarevičeva še eno leto na čelu Centra za upravljanje z dediščino živega srebra

Vlada je danes ponovno imenovala Tatjano Dizdarevič za v.d. direktorja javnega zavoda Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija. Dizdarevičeva je na mesto v.d. imenovana z današnjim dnem, in sicer do imenovanja novega direktorja po izvedenem javnem razpisu, vendar najdlje za eno leto, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Vlada je danes ponovno imenovala Tatjano Dizdarevič za v.d. direktorja javnega zavoda Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija. Foto: Saša Dragoš
Vlada je danes ponovno imenovala Tatjano Dizdarevič za v.d. direktorja javnega zavoda Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija. Foto: Saša Dragoš

LJUBLJANA > Vlada je Tatjano Dizdarevič za v.d. direktorice prvič imenovala 23. januarja lani, ko je tudi spremenila sklep o ustanovitvi javnega zavoda Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija, ki ga je sprejela julija 2011. Spremembe so bila redakcijske narave, z njimi pa so, kot so tedaj pojasnili na vladnem uradu za komuniciranje, želeli doseči večjo jasnost in uskladitev z veljavno zakonodajo ter dejanskim stanjem.

Javni zavod Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija je bil ustanovljen julija 2012 s poslanstvom zagotavljanja celovitega in trajnostnega upravljanja ter ohranjanja kulturne dediščine in naravnih vrednot, povezanih z idrijskim rudiščem v Idriji.

STA


Najbolj brano