Dijaki za učence

Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina je letos že četrto leto zapored pripravil Zaposlitveni bazar, predstavitev srednjih in poklicnih šol pred informativnimi dnevi, namenjenimi osnovnošolcem. Dijaki srednjih in poklicnih šol so z zanimivimi prikazi, predstavitvami, glasbenimi vložki in informacijami iz prve roke odgovarjali na vprašanja mlajših vrstnikov.

Dijaki srednjih šol so učencem  na zanimiv način predstavili  
programe in poklice. Foto: Alenka Tratnik
Dijaki srednjih šol so učencem na zanimiv način predstavili programe in poklice. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Na prireditvi, ki je vsako leto bolje obiskana in tudi bolj zanimiva, so dijaki Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, Škofijske gimnazije Vipava, Šolskega centra Nova Gorica, Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna, Šolskega centra ostojna, Šolskega centra Srečko Kosovel Sežana in Gimnazije Nova Gorica predstavili raznovrstno paleto programov in poklicev, od gimnazijskega maturanta do aranžerja, ekonomskega tehnika, vzgojitelja, zdravstvenega tehnika, bolničarja-negovalca, oblikovalca kovin, orodjarja, avtoserviserja, pomočnika v tehnoloških procesih, gozdarskega tehnika, gozdarja, mizarja in druge, za katere je med mladimi največ zanimanja.

Dijaki so z mentorji poskrbeli za krajše predstavitve na odru, posebej pestro pa je bilo med stojnicami. Bazarja se je udeležilo več kot 330 učencev osnovnih šol iz ajdovske in vipavske občine, pa tudi iz Šempetra in Kanala. “Z obiskom smo zadovoljni, še posebej nas veseli, da so se nam pridružile tudi osnovne šole iz Dobravelj, s Cola in z Otlice. Za naprej si želimo, da bi še presegli lokalno okolje in pomagali mladim iz širšega območja severne Primorske,” je v imenu organizatorja povedal vodja MC Hiša mladih Matej Likar. Bazar bodo danes sklenili s predstavitvijo prodornih ajdovskih podjetij C-Astral, Triple Seven in Pivovarna Pelicon dijakom tretjih in četrtih letnikov.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano