Denar zbirajo že pred koncertom

Goriška območna Karitas bo prihodnji petek, 9. oktobra, v dvorani OŠ Milojke Štrukelj priredila tretji dobrodelni dogodek Goriška dlan. Letos bodo denar razdelili med posameznike v stiski. Zbirati so ga že začeli v teh dneh.

V Goriški območni Karitas računajo, da bodo tudi letos z 
Goriško dlanjo zbrali več tisoč evrov. Foto: Ambrož Sardoč
V Goriški območni Karitas računajo, da bodo tudi letos z Goriško dlanjo zbrali več tisoč evrov. Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > “Prvo leto smo izkupiček akcije namenili družinam, lani otrokom, letošnjega pa bomo razdelili med posameznike v socialni stiski, v revščini, ki je vidna navzven,” je Cveto Valič iz Goriške območne Karitas včeraj pojasnil, zakaj znova pripravljajo dobrodelni večer ob glasbi Goriška dlan, ki bo prihodnji petek ob 19. uri v novogoriški športni dvorani, in hkrati dobrodelno akcijo.

Pomoč bodo zbirali več časa

Poleg tega, da prostovoljne prispevke pričakujejo od obiskovalcev prireditve, jih lahko kdorkoli nakaže na transakcijski račun 24500-9004456623 in na bolj obiskanih mestih, kot so banke in določene trgovine, bodo pa na voljo tudi posebne nakaznice. Tam bodo tudi dalj časa po petkovem koncertu.

Odgovorna za skladišče hrane Karitasa v Grgarju Julijana Spina je naštela, komu natančno bodo pomagali z zbranim denarjem. Kot je dajala, je “v našem okolju je veliko samih ljudi, ki potrebujejo pomoč, pa naj gre za samske osebe, invalide ali starejše s skromnimi prejemki, zasvojence od drog, žrtve nasilja, nekdanje kaznjence.” In tako kot v preteklih dveh letih, ko jim je z Goriško dlanjo uspelo zbrati po približno 6000 evrov, bodo ljudem v stiski enkrat ali večkrat bodisi plačali katero položnico bodisi kupili hrano ali zagotovili kaj drugega, osnovnega za življenje.

Program prireditve bodo sooblikovali pevka Damjana Golavšek, pevci ljudskih pesmi Fantje s Praprotna, sopranistka Anja Šinigoj ob spremljavi Gašperja Vuge, Briški kvintet, Goriški harmonikarji, klub DanceSportConnecting, Društvo žena in deklet Trnovo pri Gorici, vokalni skupini Žene iz Dornberka oziroma Chorus, novogoriški ŽPZ Sanje, pevska družina Petejan in pevski zbor OŠ Šempas.

Karitas pomaga na veliko načinov

Ni pa zgolj pomoč določeni skupini ljudi edini namen Goriške dlani. Kajti kot je povedala Spina, želijo ob tem javnost seznaniti z delom Karitasa, ki ni le delitev paketov s hrano ali oblačil, marveč je, kot je poudarila, usmerjeno v zagotavljanje dostojanstva ljudem. Zato ob tej priložnosti opozarjajo še na druge, redne dejavnosti in akcije. Spina je poudarila denimo akcijo Posvojitelj na razdaljo, ker je, kot je dejala, veliko otrok, ki bi potrebovalo takšne dobre botre.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano