Deložacija očeta in sina ni uspela

V središču Idrije se je pred družinsko hišo popoldne dogajala prava drama. V ozadju zgodbe o deložaciji niso dolgovi, temveč partnerska razveza. Izvršitelj je v spremstvu policistov skušal na silo izseliti moškega in njegovega mladoletnega sina, ki se je po razvezi odločil, da bo živel z očetom. Izselitev zahteva mama.

Izvršitelj je prišel v spremstvu štirih policistov.  Foto: Vesna Humar
Izvršitelj je prišel v spremstvu štirih policistov.  Foto: Vesna Humar

IDRIJA > Lastnica hiše je nekdanja partnerka moškega in mama mladostnika, ki je pred kratkim dopolnil 16 let. Ko se je skoraj dvajset let trajajoča zveza končala, so na prizorišču pojasnili oče in sin ter njuna odvetnica Ana Jug, je ženska zoper svojega partnerja vložila tožbo za izselitev. Ker je hiša last njene družine, je namreč prepričana, da nekdanjemu partnerju ni dolžna ničesar. Ta pa ugovarja, da je vlagal v obnovo hiše, opravil večino fizičnega dela, poleg tega sta za del hiše zamenjala stanovanje, ki sta ga prej kupila skupaj.

V zgodbi najkrajšo potegne 16-letnik, ki se je po prekinitvi partnerske zveze odločil, da bo ostal z očetom. Zdaj živita pod grožnjo izselitve, v hiši, iz katere je lastnica odnesla takorekoč vso opremo, sta pojasnila. Njuna največja težava pa je, da brez dovoljenja mame in nekdanje partnerke ne moreta do električnega priključka.

Kalvarijo, ki se vleče že več let, bodo na razpravi o delitvi skupnega premoženja na sodišču skušali končati konec meseca.

Današnja deložacija bi se lahko končala dramatično, a je posredovala odvetnica ter izvršitelje in policiste opomnila, da sklep o izvršbi govori le o očetu, mladoletnega otroka pa ne omenja. Izselitev so zato prekinili.

Drugo plat zgodbe smo iskali pri odvetnici Irmi Rupnik Prelovec, ki naj bi zastopala lastnico stavbe. A njenega odziva še nismo uspeli pridobiti. VH


Najbolj brano