Delničarji Mlinotesta si obetajo dividende

Če bodo delničarji Mlinotesta na petkovi skupščini podprli predlog o delitvi dobička, bodo za vsako delnico dobili 0,17 evra bruto dividende.

 Foto: Arhiv Sta
Foto: Arhiv Sta

AJDOVŠČINA > Delničarji Mlinotesta bodo na skupščini v petek odločali o delitvi bilančnega dobička. Ta znaša 3,8 milijona evrov. Uprava in nadzorniki predlagajo, da 585.100 evrov namenijo za izplačilo dividend. Te naj bi izplačali najkasneje konec septembra. Večji del dobička, 3,2 milijona evrov, naj bi pustili nerazporejenega.

Delničarji bodo znova potrjevali tudi o o delitvi dobička iz leta 2016. Sklep so sprejeli na lanski skupščini, vendar je eden izmed malih delničarjev maja lani vložil izpodbojno tožbo. Po njegovem mnenju so postopek določitve višine bilančnega dobička spremljale nepravilnosti. Sprostitev zneska 654.547 evrov iz drugih rezerv iz dobička in uporabo tega zneska za izplačilo dividend delničarjem sta naknadno v izogib vsakršnemu dvomu o pravilnosti in ustreznosti takšne odločitve potrdila oziroma odobrila tako uprava kot nadzorni svet družbe. Uprava in nadzorni svet sta prepričana, da je takšna odločitev ustrezna in da ni nikakršnega razloga za izpodbijanje tega sklepa, zato sta se odločila, da predlagata skupščini ponovno potrditev oziroma odobritev uporabe tega, zatrjevano spornega dela bilančnega dobička za izplačilo dividend v preteklem letu. Ajdovska družba je sicer te dividende izplačala že lani, kmalu po skupščini.

Mlinotest je bil prejšnji teden spet v središču pozornosti, saj se je zamenjal vrh podjetja. Dolgoletni predsednik uprave David Nabergoj je zaradi osebnih razlogov odstopil. Njegovo mesto je zasedel Danilo Kobal, ki je bil doslej član uprave. Uprava bo poslej delovala v dvočlanski zasedbi, Nabergoj pa bo svetovalec skupine.

SR


Najbolj brano