Dela na Kaninu ob pomoči lepega vremena dobro napredujejo

Obnovitvena dela na kaninskem smučišču ob pomoči lepega vremena te dni dobro napredujejo in se približujejo koncu. Tako vse kaže, da bo smučanje na edinem slovenskem visokogorskem smučišču možno že v tej sezoni, so povedali na bovški občini.

Obnovitvena dela na kaninskem smučišču ob pomoči lepega 
vremena te dni dobro napredujejo in se približujejo koncu.  Foto: STA
Obnovitvena dela na kaninskem smučišču ob pomoči lepega vremena te dni dobro napredujejo in se približujejo koncu.  Foto: STA

BOVEC > V teh dneh zaključujejo obnovo drugega od treh stebrov med postajama C in D krožno-kabinske žičnice, ki jih je poškodovala debela snežna odeja. Tako v vrsti za obnovo ostaja le še eden, nato pa bodo delavci idrijskega podjetja Kaskader, ki opravlja dela, začeli obnovo štirisedežnice Prevala.

“Vsa dela potekajo pod nadzorom in v sodelovanju z inženirjem nadzornikom iz Francije,” je povedal tiskovni predstavnik Občine Bovec Milan Štulc. Paličje za stebre je bilo sicer narejeno v Sloveniji v dogovoru s francoskim podjetjem Poma.

Dela tudi zaradi lepega vremena nemoteno intenzivno potekajo. Poleg obnove štirisedežnice Prevala delavce čaka še obnova kolesnih baterij trisedežnice Skripi, nadaljevali pa bodo tudi dela na kolesnih baterijah krožno-kabinske žičnice.

Zabojnik, v katerega bodo vgradili sistem krmiljenja, služil pa bo tudi za zavetje delavcev, na Prevali že stoji, potrebno pa bo zamenjati zaradi visokega snega poškodovano nosilno konstrukcijo obračalne postaje štirisedežnice.

Nekaj rezervnih delov zanjo so že dobili iz Francije, največji in kar pet ton težak del, obračalno kolo, pa pričakujejo v Bovcu takoj, ko bo postavljena omenjena konstrukcija. Delavci Kaskaderja bodo kolo s težko mehanizacijo prepeljali do Prevale, kar bo eno najtežjih transportnih del obnove.

Tako vse kaže, da bodo uspeli ta del obnove zaključiti in tako omogočiti smučanje na Kaninu še v letošnji zimi. Še pred začetkom pa bodo morali najti upravljavca smučišča. V zagonskem obdobju bo do izbire dolgoročnega upravljavca z žičniškimi napravami upravljal Kaskader v sodelovanju z družbo PGI iz Andore, pogodba med obema je v fazi usklajevanju besedila.

STA


Najbolj brano