Dečka miru ponovno oskrunili

Neznanci so ponovno grobo oskrunili skulpturo Deček miru, ki je postavljena na Trnovem pri Gorici, na poti, ki vodi v Spominski park NOB.

Dečku miru so  odlomili laterno.
Dečku miru so odlomili laterno. 

TRNOVO PRI GORICI > Skulpturi iz brona, ki je umetniško delo slikarke in kiparke Patricije Simonič, so neznanci razbili in odtrgali laternico, jo ponovno močno opraskali, na hrbtnem delu pa so poglobili razpoke, ki so nastale ob prvem nasilnem napadu nanjo pred dobrim letom.

Oskrunjenje skulpture, ki je bila postavljena kot simbolno dejanje sprave slovenskega naroda in med narodi, pomeni napad na vrednote, ki jih v tem trenutku človeštvo najbolj potrebuje: mir, prijateljstvo, strpnost, povezovanje, sprava, so sporočili iz fundacije Beli golob.

Bronasto skulpturo Deček miru je na simbolno mesto postavila prav Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob z namenom “spraviti slovenski narod, državljanke in državljane Slovenije”. Postavljena je kot poklon mladim fantom, ki ležijo v grobnici padlih borcev na griču Kobilnik v bližnjem Spominskem parku NOB in so dali svoja življenja za svobodo. Pa tudi v poklon nedolžnim ljudem, ki so bili po drugi svetovni vojni nasilno umorjeni in zmetani v bližnja brezna v Trnovskem gozdu.

Deček miru opozarja na preteklost, ki se ne sme več zgoditi in je zazrt v prihodnost - živeti v miru, prijateljstvu in sožitju, so sporočili iz fundacije beli golob.

Spletno uredništvo


Najbolj brano