Dečka iz Bosne bi prešolali, mati naj bi pretiravala

Učencema, ki sta napadla dečka iz Bosne, bo šola v ponedeljek izrekla opomin. Lani sta dobila že dva. Ravnatelj pravi, da mati trpinčenega dečka pretirava: “Modrice lahko dobiš tudi, ko se udariš v mizo,” je povedal za Žurnal24.si.

Podplutbe, ki jih je skupil učenec na Osnovni šoli Deskle.
Podplutbe, ki jih je skupil učenec na Osnovni šoli Deskle. 

DESKLE > “Včeraj smo se dogovorili, da naredimo črto nad preteklostjo in skušamo fantom dopovedati, da se take stvari ne smejo več dogajati. Temu so se zavezali tudi starši fantov, ki sta v razredu bolj problematična,” je za Žurnal24.si povedal ravnatelj Vojko Simčič. Vedenje otrok naj bi skušali spremeniti tudi z individualnimi programi o nenasilju.

Priseljenega fanta danes zjutraj, tako kot že ves teden, ni bilo v šolo. “Mama ves čas ponavlja, da se počuti slabo, da ga boli glava. To je lahko tudi psihično in ni nujno, da je posledica poškodb,” meni ravnatelj, ki je za spletni portal dodal, da je mamo ves čas opozarjal, da je otrok prišel v problematičen razred.

Ravnatelj upa, da bo mati trpinčenega učenca sprejela njegov predlog in da bo sina prešolala na drugo osnovno šolo, v Kanal.

O tem, kako bi dodatno poskrbeli za varnost otroka na včerajšnjem sestanku naj ne bi razpravljali, ravnatelj pa pravi, da je med odmori dežurnih osem učiteljic.

NR


Najbolj brano