Danilo Kobal novi predsednik uprave Mlinotesta

Nadzorni svet Mlinotesta je včeraj za predsednika uprave imenoval Danila Kobala, dosedanjega člana uprave Mlinotesta.

Nadzorni svet Mlinotesta je včeraj za predsednika uprave 
imenoval Danila Kobala, dosedanjega člana uprave Mlinotesta. Foto: Mlinotest
Nadzorni svet Mlinotesta je včeraj za predsednika uprave imenoval Danila Kobala, dosedanjega člana uprave Mlinotesta. Foto: Mlinotest

AJDOVŠČINA > Nadzorni svet družbe je sklep sprejel soglasno, potem ko je prejel odstopno izjavo Davida Nabergoja, dolgoletnega predsednika uprave Mlinotesta. Z imenovanjem je poskrbel za kontinuiteto vodenja in nadaljnje stabilno poslovanje Mlinotesta, saj sta bila Nabergoj in Kobal tesna sodelavca že vrsto let, poleg tega pa David Nabergoj ostaja kot svetovalec Skupini Mlinotest v tesnem stiku s podjetjem tudi v prihodnje. Matija Majcenovič ostaja član uprave podjetja, ki bo odslej delovala v dvočlanski sestavi, so sporočili iz Mlinotesta.

Nabergoj je odstopil iz osebnih razlogov. “David Nabergoj je vodil družbo od leta 1996, predsednik uprave je postal v prelomnih in za podjetje zahtevnih časih, v preteklih 21 letih je bilo še veliko težkih obdobij. Vsa ta leta je David Nabergoj s sodelavci v upravi in sodelavci ter sodelavkami v podjetju opravil zahtevno delo in danes je Mlinotest d. d. uspešno in stabilno podjetje. Zadnja leta je bil član uprave ob Matiji Majcenoviču tudi Danilo Kobal. Ker je Kobal v preteklih letih razpolagal tako z informacijami kakor tudi z metodami uspešnega vodenja Mlinotesta, ki jih je razvil David Nabergoj kot dosedanji predsednik uprave, nadzorni svet pri tej kadrovski spremembi na vrhu ni imel težkega dela. Danilo Kobal je namreč tudi izjemen poznavalec mlinske, pekarske in testeninarske industrije v evropskem in svetovnem merilu. Vso svojo poslovno kariero je namreč gradil v Mlinotestu, dolgo časa tudi na vodilnih mestih in ima izjemen občutek za timsko delo, hkrati pa je odločen, prodoren in neizprosen pogajalec. Te njegove menedžerske in osebnostne lastnosti so zagotovilo, da bo Mlinotest vodil tako uspešno kot njegov predhodnik,” je po seji dejal predsednik nadzornega sveta Ivan Vodopivec. Dodal je še, da Nabergoj ostaja v stiku s podjetjem in bo imel svetovalsko vlogo.

V ajdovski občini zaupajo novemu predsedniku uprave. "Podjetje je danes stabilno, posluje izjemno uspešno in verjamem, da ga bo tudi novi predsednik uprave Kobal uspešno vodil naprej," je za STA povedal župan Tadej Beočanin. Sicer se je zahvalil tudi Nabergoju, ki je 21 let "več kot uspešno krmaril največjega zaposlovalca in največje podjetje v živilsko-predelovalni industriji na našem območju". V prihodnje na ajdovski občini, ki je zadnji dve leti nekaj več kot šestodstotna lastnica podjetja, od Mlinotesta pričakujejo podobno poslovanje še naprej. Ob uspešnih finančnih rezultatih pa je zanje izrednega pomena, da se ohranjajo tudi kazalci javnega interesa - stabilnost, sedež družbe in zaposlitve v občini Ajdovščina, je dejal Beočanin. Na vprašanje, ali se interes za Mlinotest izkazuje tudi iz tujine, Beočanin ni neposredno odgovoril. "Taka bojazen je bila že v preteklosti, temu smo se želeli zoperstaviti in nam je uspelo. Danes ima Mlinotest stabilno lastniško strukturo, večinoma vezano na lokalno okolje, in tako bo tudi ostalo v prihodnje," je dejal.

Sicer pa Mlinotest, ki obeležuje 150-letnico delovanja, tudi v letošnjem letu posluje uspešno. 650 zaposlenih je ustvarilo za več kot 57,5 milijona evrov prihodkov in 1,1 milijona evrov dobička. Mlinotest tudi nadaljuje strategijo razvoja, novih naložb in širitve na nove trge. Njegova izpostavljenost je nizka in povsem obvladljiva, tako do hrvaškega Agrokorja oziroma trgovskega velikana Konzum in njegovih odvisnih družb na Balkanu kot tudi do Mercatorja in drugih večjih trgovskih verig, še sporočajo iz Mlinotesta.

Spletno uredništvo


Najbolj brano