DUTB zbira ponudbe za del Eda centra

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je danes objavila javno vabilo k zavezujočemu dajanju ponudb za del poslovno-stanovanjskega objekta, imenovanega Eda center, s pripadajočim zemljiščem na Delpinovi ulici v Novi Gorici. Izhodiščna cena je postavljena pri 14,8 milijona evrov, kar je 70 odstotkov ocenjene vrednosti.

Družba za upravljanje terjatev bank je danes objavila javno vabilo k zavezujočemu dajanju ponudb za del  Eda centra v Novi Gorici Foto: Nace Novak
Družba za upravljanje terjatev bank je danes objavila javno vabilo k zavezujočemu dajanju ponudb za del Eda centra v Novi Gorici Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Investitor poslovno-stanovanjskega objekta Eda center je bila družba Euroinvest, do katere je imela NKBM za dobrih 22 milijonov evrov terjatev, ki so bile prenesene na DUTB.

Kot je zapisano v javnem vabilu, ki je bil danes objavljen v časnikih Delo in Dnevnik, je bil objekt zgrajen leta 2011 in je v dobrem stanju. Ima 20 etaž, od tega so v petih etažah parkirna mesta, v treh pritličnih etažah trgovsko-storitveni del, v osmih etažah pisarniški del, medtem ko so stanovanja v štirih etažah.

Predmet prodaje je neprodani del stavbe v skupni izmeri 23.594 kvadratnih metrov, ki obsega 17 stanovanj, 407 parkirnih mest, 8321 kvadratnih metrov trgovsko-storitvenih površin in 9344 kvadratnih metrov pisarniških površin.

Poslovni prostori, pisarniški in trgovsko-storitveni prostori so namenjeni mirni dejavnosti in imajo samostojne vhode, zgrajeni so do tretje podaljšane faze.

Znesek varščine, ki predstavlja pet odstotkov izhodiščne cene, je določen pri 739.302 evrih. Postopka zbiranja ponudb se lahko udeležijo le ponudniki, ki bodo do 24. oktobra varščino vplačali na fiducirani račun notarja Mira Košaka.

STA


Najbolj brano