Cilj: ohranitev starih in pridobitev novih članov

V četrtek so na skupščini Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Nova Gorica izvolili novo vodstvo. Njen predsednik ostaja Zoran Simčič, štiriletni mandat pa sta dobila nov upravni in nadzorni odbor. Želijo si ohraniti stare člane in pridobiti nove.

OOZ Nova Gorica ima nov upravni in nadzorni odbor, predsednik pa ostaja Zoran Simčič.  Foto: Matejka Madon
OOZ Nova Gorica ima nov upravni in nadzorni odbor, predsednik pa ostaja Zoran Simčič.  Foto: Matejka Madon

NOVA GORICA > Za mandatno obdobje štirih let so člani OOZ na četrtkovi skupščini soglasno potrdili predsednika Zorana Simčiča, ki je to funkcijo opravljal že zadnji dve leti. Ob tem so potrdili tudi sedemčlanski upravni odbor, ki ga sestavljajo Zoran Simčič, Gregor Špacapan, Roman Pogorelec, Irena Silič Torkar, Martina Gorjan Sulič, Marko Brezavšček in Darko Petrovčič. Dva podpredsednika bosta znana na naslednji seji skupščine, ki bo predvidoma konec februarja prihodnje leto. Izvolili so tudi petčlanski nadzorni odbor, ki mu predseduje Saša Golob.

Med pomembnejšimi dosežki zadnjih dveh let je predsednik med drugim izpostavil uvedbo storitev na področju varnosti in zdravja pri delu in požarne varnosti, soorganizacijo sejmov Expomego in SposaEXpo, nadgradnjo spletne strani in posledično večjo informiranost članov, uvedbo spletnega kataloga obrtnikov in podjetnikov, sodelovanje v dveh čezmejnih projektih, izvedbo številnih izobraževanj, svetovanj in okroglih miz ter izvedbo projekta Promocija poklicev pri njihovih članih.

“Zadnji dve leti sta bili posebni, predvsem zaradi prehoda na prostovoljno članstvo, zato smo na dosežene rezultate še toliko bolj ponosni. Zavedam se, da prihodnja štiri leta prav tako ne bodo enostavna. Delovali bomo z manjšim številom članov, saj obrtniki in podjetniki zapirajo obratovalnice zaradi gospodarsko nestabilnega okolja. Obstoječim članom bomo morali nuditi čim več, da jih ohranimo v zbornici, obenem pa moramo privabljati nove člane,” pravi Simčič.

Osnovno poslanstvo zbornice ostaja zastopanje obrtnikov in podjetnikov na nacionalnem in lokalnem nivoju. Novo vodstvo čaka zahtevno delo, saj zbornica od spremembe Obrtnega zakona posluje v razmerah prostovoljnega članstva. “Osrednji cilj, ki smo si ga zadali v tem mandatu, je ohranitev obstoječega članstva in pridobivanje novih članov. Le tako bomo lahko uspešnejši in še boljši,” je sklenil predsednik Zoran Simčič.

Sprememba statuta pa predvideva, da se mesto sekretarja preoblikuje v direktorsko funkcijo. Božo Loverčič Špacapan so tako že na septembrski skupščini potrdili za direktorico OOZ s štiriletnim mandatom. AC


Najbolj brano