Cesta bo varnejša

Ovinek na soški regionalki pri Rodežu, kjer je že več tovornjakov zletelo s ceste in pristalo dobesedno na vrtu bližnje hiše, ne bo več tako oster, saj ga bodo gradbinci ublažili.

Ker bo ovinek manj oster, bo tudi nesreč manj, so prepričani 
odgovorni.  Foto: Ambrož Sardoč
Ker bo ovinek manj oster, bo tudi nesreč manj, so prepričani odgovorni.  Foto: Ambrož Sardoč

RODEŽ > Kot so nam pojasnili v direkciji za infrastrukturo, bodo predvidoma novembra prihodnje leto končali prenovo omenjenega ovinka, ki pa je del večje naložbe. Podjetju Ginex International so namreč zaupali, da za nekaj manj kot 483.000 evrov na novo uredi 470 metrov dolg krak ceste pri omenjenem ovinku. Projekt vključuje obnovo bližnjega križišča, razširitev vozišča, gradnjo podpornih zidov, obnovo premostitvenih objektov in meteorne kanalizacije ter nenazadnje zamenjavo vse cestne signalizacije.

Najpomembnejše pa je, da bodo na tem kraku regionalke zagotovili večjo preglednost in ublažili oster ovinek, ki je delal težave. Na njem se je namreč zgodilo več nesreč, pred nekaj leti tudi takih s prav posebnim scenarijem. Tovornjaki s polpriklopniki, navadno na poti proti Desklam oziroma Solkanu, so tudi zaradi prehitre vožnje v tem ovinku zdrsnili s ceste, prebili odbojno ograjo in končali na vrtu hiše pod cesto, obrnjeni na bok ali na streho. Kasneje so tja namestili močnejšo ograjo, naposled pa udejanjajo tudi zdaj že staro željo, namreč ublažiti krivino.

AS


Najbolj brano