Češnje, žage in harmonike gredo odlično skupaj

Festival češenj v Lokavcu je postregel s pestrim programom. Ob češnjah, ki jih je bilo moč pokušati in kupiti, je v ospredju bila gozdarska dejavnost.

Ob češnjah, ki jih je bilo moč pokušati in kupiti,   je v ospredju 
festivala bila gozdarska dejavnost. Foto: Alenka Tratnik
Ob češnjah, ki jih je bilo moč pokušati in kupiti, je v ospredju festivala bila gozdarska dejavnost. Foto: Alenka Tratnik

LOKAVEC > Ob razstavi gozdarske opreme so pripravili servis motornih žag in predavanje o varnem spravilu lesa. Za dobro vzdušje so sinoči poskrbeli ljudski godci, ki so se pomerili v igranju na diatonično harmoniko, danes pa so se ljubitelji narave podali še na pohod po češnjevih nasadih.

Festival češenj se je začel s petkovim kulturnim programom in strokovnim delom. Najdebelejša češnja, težka več kot 140 gramov, je letos zrasla v nasadu Ervina Čermelja z Vrtovč, priznanje za najlepše urejene nasade pa sta prejela Bogdan Slokar iz Lokavca in Vladimir Trošt iz Podrage.

Program festivala češenj je pripravilo društvo Doli v sodelovanju s KS Lokavec, KGZ iz Nove Gorice, pridelovalci češenj, Občino Ajdovščina, Kmetijo Černigoj in Biomasnim centrom Ajdovščina. AT


Najbolj brano