Čepovan bo dobil novo kanalizacijsko infrastrukturo

V naselju Čepovan se bo v prvih decembrskih dneh začela gradnja kanalizacijskega in vodovodnega omrežja. Vrednost vseh izvedenih del, ki naj bi bila zaključena aprila prihodnje leto, znaša skoraj pol milijona evrov, je povedal strokovni sodelavec za investicije na novogoriški občini Zoran Ušaj.

V naselju Čepovan se bo v prvih decembrskih dneh začela gradnja kanalizacijskega in vodovodnega omrežja Foto: Leo Caharija
V naselju Čepovan se bo v prvih decembrskih dneh začela gradnja kanalizacijskega in vodovodnega omrežja Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, ČEPOVAN > Predvidena je izvedba glavnega zbirnega kanala do bodoče čistilne naprave s posebno meteorno kanalizacijo, ki bo zajemala glavni kanal in dva odcepa z navezavo javnih objektov - osnovne šole, zdravstvenega doma in gasilskega doma. Gradnja predstavlja 40 odstotkov vrednosti celotne investicije.

Prav tolikšna je vrednost gradnje vodovodnega omrežja s priključkom na nov vodohram. Preostalo petino vrednosti investicije pa predstavlja osnovna infrastruktura za javno razsvetljavo ter dokončna ureditev ceste na celotni trasi gradnje.

Ocenjena vrednost del znaša 493.000 evrov. Upravičeni stroški, pridobljeni iz programa čezmejnega sodelovanja ISOPRE, so sofinancirani v višini 78 odstotkov, ostalo pa bo dodala občina iz lastnega proračuna.

Na javnem razpisu je bilo za izvajalca del izbrano podjetje Ginex iz Nove Gorice, ki je že začelo s pripravljalnimi deli. Zaradi del bo promet v Čepovanu moten, saj bo zaradi gradnje potrebna delna zapora ceste.

Kraji na Trnovsko-Banjški planoti nimajo veliko komunalne infrastrukture, zato se v novogoriški občini trudijo, da bi prebivalcem ponudili vsaj osnovno infrastrukturo kot sta vodovod in kanalizacijska infrastruktura.

STA


Najbolj brano