Čakajo nov paviljon

Predstavniki Društva za pomoč osebam s posebnimi potrebami Stara Gora so včeraj obdarili otroke in odrasle na Oddelku za invalidno mladino Stara Gora. Prvi cilj sta nova paviljona.

Med včerajšnjo predajo daril otrokom in odraslim s posebnimi potrebami je bilo tudi v dotrajanih paviljonih vzdušje praznično.  Foto: Nace Novak
Med včerajšnjo predajo daril otrokom in odraslim s posebnimi potrebami je bilo tudi v dotrajanih paviljonih vzdušje praznično.  Foto: Nace Novak

STARA GORA > Vsakemu od štirih paviljonov, v katerih je nastanjenih 34 otrok in 25 odraslih oseb, so namenili simbolično darilo, otrokom pa so prinesli nogavice, ki jim pridejo prav.

Kot je povedala predsednica društva Metka Šibav,je zdravstvena inšpekcija, ki je sredi oktobra preverjala, ali azbestna vlakna v zunanjem ovoju kritine dotrajanih paviljonov ogrožajo zdravje, rok za odpravo anomalij postavila do konca maja 2015.

Po neuradnih informacijah naj bi ministrstvo za zdravje v proračunu zagotovilo denar za izgradnjo novega objekta oziroma dveh objektov na območju Stare Gore.

Društvo in šempetrska bolnišnica pa naj bi skupaj izbrali boljšega od dveh predlogov. Po eni od različic naj bi namreč nov objekt zgradili v bližini šempetrske bolnišnice.

V društvu za pomoč osebam s posebnimi potrebami Stara Gora se bolj nagibajo k temu, da bi dotrajane paviljone porušili in na njihovem mestu postavili nove. Kdaj naj bi začeli graditi, kje in za koliko denarja pa ostaja še naprej neznanka.

NN


Najbolj brano