Čakajo nov zdravstveni dom

V Renčah so dobili težko pričakovano lekarno. Dejavnost opravlja Goriška lekarna, deluje pa v pritličju zdravstvenega doma. Urnik je prilagojen delovanju splošne ambulante, po potrebi ga bodo podaljšali.

        Lekarno so v Renčah že težko pričakovali.
Lekarno so v Renčah že težko pričakovali.  

RENČE >Za Renče je to velika pridobitev, saj je precej prebivalcev starejših in se poslužujejo zdravstvenih storitev v domačem kraju. Na ta način se povečuje dostopnost do zdravil v občini Renče-Vogrsko, na drugi strani bomo tudi kot lekarna nekaj naredili za prebivalstvo. Organizirali bomo preventivne akcije - meritve sladkorja v krvi in holesterola ter povišanega pritiska,” pravi direktorica Goriške lekarne Ester Košiček.

V Renčah bodo izvajali tudi sodobne lekarniške storitve, kot so osebna kartica zdravil, pregled uporabe zdravil in farmakoterapijski pregled zdravil. “To je podružnična lekarna, saj premalo prebivalcev gravitira na to lekarno. Bodo pa enako oskrbljeni kot v drugih lekarnah. Ni prostora za izdelavo zdravil, drugače pa so dostopna vsa zdravila, ki so v Sloveniji na trgu,” poudarja Košičkova, ki se nadeja, da bodo v Renčah kmalu zgradili nov zdravstveni dom.

Ta je že nekaj časa v načrtih. V novo stavbo naj bi selili splošne ambulante, lekarno in zobozdravstveno ambulanto. “Tako bodo vse zdravstvene storitve pod eno streho, kar je prijazno do uporabnika,” pravi Košičkova in pristavlja, da bo to velika pridobitev tudi za paciente, saj so sedanji prostori stari, dotrajani in neprimerni za invalide. Nov zdravstveni dom naj bi zgradili na mestu, kjer stoji dotrajani dom KS. V sklopu gradnje bodo urejali tudi trg.

Urnik lekarne je prilagojen urniku splošne ambulante, če bo velik obisk, ga bodo lahko tudi podaljšali.

ALENKA OŽBOT


Najbolj brano