Bovška občina lastnica kabinske žičnice na Kanin

Občina Bovec in družba Heta Asset Resolution sta danes v Ljubljani podpisali pogodbo o brezplačnem prenosu lastnine krožnokabinske žičnice in restavracije Prestreljenik na Občino Bovec. To je šele prvi, a najpomembnejši korak za oživitev smučišča, so sporočili z občine.

V Občini Bovec upajo, da bo na Kaninu prihodnjo sezono 
vendarle   možna tudi smuka, ne le sončenje. Foto: Davorin Koron
V Občini Bovec upajo, da bo na Kaninu prihodnjo sezono vendarle možna tudi smuka, ne le sončenje. Foto: Davorin Koron

BOVEC, LJUBLJANA > S podpisom pogodbe je narejen komaj prvi, vendar najpomembnejši korak za dosego končnega cilja, to je oživitev najvišjega visokogorskega in edinega čezmejno povezanega smučišča v Sloveniji, smučišča Kanin, so po podpisu sporočili iz Občine Bovec. Pogodbo je v imenu občine podpisal župan Valter Mlekuž.

Občina Bovec mora zdaj v roku 14 dni plačati prvi del dogovorjenega zneska, 50.000 evrov, za kar je že rezervirala denar v letošnjem občinskem proračunu, sprejetem na seji občinskega sveta prejšnji teden.

Konec februarja so bovški občinski svetniki potrdili predlog, da občina v zameno za brezplačen prenos lastništva nad poškodovano krožnokabinsko žičnico in restavracijo Prestreljenik na vrhu kaninskega smučišča Heto oprosti komunalnega prispevka za parkirišče in poravna stroške zadnjih dveh let, odkar naprave ne obratujejo. V prvi fazi ob sklenitvi pogodbe to pomeni najprej 50.000 evrov za žičnico, z odlogom pa nato še preostanek za restavracijo do skupne višine stroškov 112.000 evrov.

Po sklenjenem dogovoru s Heto bo občina nadaljevala pogajanja za pridobitev tudi ostale žičniške infrastrukture na Kaninu.

Na bovški občini so s podpisom pogodbe in prenosom lastništva želeli pohiteti, saj bi ob hitrem razpletu dogajanja in ustanovitvi javno-zasebnega partnerstva pri vlaganju v infrastrukturo lahko še zagotovili smučanje na Kaninu že prihodnjo smučarsko sezono.

Mlekuž je v preteklosti že povedal, da se o javno-zasebnem partnerstvu pogovarjajo z ruskimi vlagatelji, ki so prek podjetja Ilev Inženiring že sodelovali na dražbah za premoženje ATC Kanina v stečaju. Za Bovec pa je po možnosti, da bi v prihodnje ponovno zagnali smučišče na Kaninu, veliko zanimanja s strani tujih investitorjev.

STA


Najbolj brano