Borov gozdiček: za klopi bo, za kaj več pa ne

Borov gozdiček so lično uredili, a obiskovalci opozarjajo, da postaja zanemarjen. Na občini se strinjajo, da bi ga bilo treba bolje vzdrževati. Denarja za to v blagajni občine ni dovolj, bo pa KS obnovila klopi.

KS bo vsaj obnovila klopi v Borovem gozdičku.  Foto: Mitja Marussig
KS bo vsaj obnovila klopi v Borovem gozdičku.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Mestni park Borov gozdiček je občina pred časom uredila s krožno potjo ob ribniku z brvema, račkami. Park je prijetno zbirališče meščanov, igrišče pa je vedno polno otrok. A slišati je opozorila, da gredo stvari na slabše. “Sprehajalci opažamo, da je glede zunanjega videza to okolje ponovno zanemarjeno, ni čiščeno, klopi so polomljene, smetnjakov ni in nasmetenost je vsak dan večja,” opozarja tudi svetnik Stanko Žgavc, ki meni, da bi morala občina poskrbeti za ureditev in zagotoviti predvsem redno vzdrževanje in čiščenje.

Na občini mu pritrjujejo. “Strinjamo se, da bi morala biti intenzivnost vzdrževanja večja. Trenutno se izvaja pobiranje in odstranjevanje navlake šestkrat letno, ob urejenih poteh in otroškem igrišču pa vsak dan razen nedelje,” pravijo v oddelku za gospodarstvo in gospodarske javne službe. Kaj bodo delali, je odvisno od denarja, ki je na voljo.

Doslej so odstranili nekaj dreves in delno popravili komunalno opremo. “Pripravljamo tudi akcijo obnove klopi v mestu, kjer se bodo v okviru koncesije zamenjale nadomestne letve na klopeh, nabavila jih bo KS Nova Gorica. V tem sklopu bodo tudi obnovljene klopi v Borovem gozdiču,” napovedujejo.

Korenitejših posegov ne načrtujejo, pač pa bodo še naprej krpali najnujnejše: “Glede na to, da ni predvideno, da bi se v proračunu za leto 2016 namenilo več sredstev kot v tem letu, tudi ni možno povečati intenzivnosti vzdrževanja in bo treba iskati podobne rešitve kot v letu 2015.”

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano