Bolj čist Bevkov trg

Mestna občina bo letos za čiščenje javnih površin v Novi Gorici in okolici porabila slab milijon evrov. Bolj intenzivno bodo čistili Bevkov trg. Znova pa je slišati očitke, da za podeželje ni dovolj poskrbljeno.

Bolj intenzivno bodo čistili Bevkov trg. Foto: Leo Caharija
Bolj intenzivno bodo čistili Bevkov trg. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Za urejanje in čiščenje javnih površin v Novi Gorici in okoliških naseljih Solkan, Kromberk, Rožna Dolina in Pristava bo letos občina plačala skupno 962.000 evrov, od tega jih bo šlo za mesto 760.000. “Sredstva za izvajanje te gospodarske javne službe za mesto Nova Gorica so letos sicer nekoliko višja z namenom, da se dvigne raven vzdrževanja novo urejenega Bevkovega trga, ki zahteva posebno vzdrževanje tlakovanih površin, komunalnih objektov, naprav in opreme,” pojasnjuje vodja oddelka za gospodarstvo Martina Remec Pečenko.

Mestni svetniki so potrdili, da je treba Bevkov trg bolj intenzivno čistiti, obenem pa so poudarili, da morajo čiščenja prilagajati večjim prireditvam. Zgodi se namreč, da po njih trg ni vedno ustrezno oziroma pravočasno očiščen. “Čiščenje naj se opravi čim prej, v zgodnjih jutranjih urah, da prebivalci ne čutijo posledic prireditve. Organizator ga je dolžan izvesti na lastne stroške. Naj se poostri nadzor. Če ga sam ni izvedel, naj se očisti, organizator pa naj to plača,” je dejal predsednik odbora za prostor Aleš Dugulin (Desus).

Edbin Skok (Lista Trnovske in Banjške planote) je ob tem poudaril: tako kot je urejen Bevkov trg naj bodo urejeni tudi vaški trgi. Karmen Saksida (SD) in Anton Harej (NSi) pa sta opozorila, da je glede čiščenja javnih površin podeželje zapostavljeno v primerjavi z mestom. V krajevnih skupnostih morajo namreč čistiti sami. “Razpoložljiva sredstva so taka kot so. Odlok pa imamo sprejet samo za mesto in primestna naselja in tako ga izvajamo,” je komentirala Martina Remec Pečenko.

MM


Najbolj brano