Bodo v Bovcu dobili državnih 5,7 milijona evrov za reševanje Kanina?

Vse kaže, da je Bovec na dobri poti, da bo dobil denarno pomoč države za obnovo in ponovni zagon smučišča Kanin. Ni sicer še znano kdaj, a se je začelo vsaj premikati.

Ni še znano, kdaj naj bi denar za Kanin pritekel, a v Bovcu so 
zadovoljni, da se je vsaj začelo premikati.
Ni še znano, kdaj naj bi denar za Kanin pritekel, a v Bovcu so zadovoljni, da se je vsaj začelo premikati.  

LJUBLJANA, BOVEC > Vlada se je danes popoldne namreč seznanila z namero gospodarskega ministrstva, da bi občini dodelilo 5,7 milijona evrov. To pomeni, da na ministrstvu resno iščejo rešitve, kje dobiti denar za pomoč občini.

“To razumemo kot pozitiven signal,” so se na novico odzvali v Bovcu, kjer bodo danes zvečer o tem debatirali tudi na izredni seji občinskega sveta.

Ministrstvo je v začetku leta napovedalo, da bo oživitev smučišča na Kaninu podprlo v primeru, da bo občina pridobila žičniško infrastrukturo.

Občina je po brezplačnih prenosih v začetku aprila postala lastnica kabinske žičnice na Kanin, v začetku julija pa še žičniških naprav na Kaninu. Občina je sicer pokrila stroške v stečaju ATC Kanin, povezane z žičnicami, v višini 170.000 evrov.

V občini so napovedali, da bodo s sredstvi gospodarskega ministrstva obnovili žičniško infrastrukturo in jo poskušala pripraviti na prihajajočo smučarsko sezono. V primeru prejema sredstev bo šla občina tudi v rebalans proračuna. Prav o tem bo danes na izredni seji razpravljal bovški občinski svet.

MITJA MARUSSIG, STA


Najbolj brano