Bo občina prevzela žičnico na Kanin?

Danes se bodo svetniki na izredni seji v Bovcu pogovarjali o nadaljnjih korakih občine glede smučišča Kanin in tudi o ponudbi podjetja Heta Asset Resolution, da bi gondolo in restavracijo Prestreljenik prevzela občina. Z obnovo sistema bi morali začeti spomladi, sicer bo do jeseni zmanjkalo časa.

BOVEC > Župan Valter Mlekuž vnaprej ni želel pojasniti, o čem konkretno naj bi odločali. Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi odločali tudi o tem, kako naj peljejo naprej zgodbo z lastnico dostavne kabinske žičnice in restavracije Prestreljenik Heto, naslednico Hypo Leasinga. Danes naj bi imeli na mizi njeno ponudbo za prenos premoženja na lokalno skupnost. Odgovora na vprašanje, ali gre za konkretno vsoto, nismo dobili.

Kot je znano, se Občina Bovec poteguje za prenos infrastrukture na smučišču v svojo last, kar je predpogoj za nadaljnje korake pri iskanju nepovratnega denarja. Država bi v tem primeru pomagala z denarjem za popravilo in ponovni zagon sistema vsaj za nekaj let. S tem bi ponovno obudili zimski turizem, večje bi bile možnosti za prodajo hotela Kanin v stečaju. Pridobili bi čas za iskanje zasebnega partnerja in nepovratnega denarja za celovito prenovo smučarskega centra.

Vzporedno potekajo pogovori s stečajno upraviteljico ATC Kanin Natašo Gibičar. Kot je napovedala po drugi neuspešni dražbi, bo zbirala ponudbe. Pričakovati je, da bo ponudbo dala tudi občina Bovec, kako bo z dosedanjimi zainteresiranimi ruskimi lastniki podjetja Ilev Inženiring, je odprto vprašanje. Občina se pogovarja tudi z njimi.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano