Bo ZKTŠM vodila Tina Novak Samec?

Prihodnji torek bodo svetniki Občine Brda odločali, kdo bo naslednja štiri leta na čelu briškega zavoda za turizem. Če se ne bo spet kaj zapletlo, bo to Tina Novak Samec, ki jo je med šestimi kandidati izbral svet zavoda.

Tina Novak Samec iz Podsabotina  je po besedah predsednika sveta Zavoda za  turizem, kulturo, mladino in šport 
Brda Matjaža Četrtiča doslej opravljala dela v marketingu v 
več zasebnih podjetjih in pri državnih službah. “Ravno to, da 
ima izkušnje s trženjem,  pa smo videli kot prednost za 
upravljanje vile Vipolže, na primer,” je dejal. Foto: Leo Caharija
Tina Novak Samec iz Podsabotina je po besedah predsednika sveta Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Matjaža Četrtiča doslej opravljala dela v marketingu v več zasebnih podjetjih in pri državnih službah. “Ravno to, da ima izkušnje s trženjem, pa smo videli kot prednost za upravljanje vile Vipolže, na primer,” je dejal. Foto: Leo Caharija

DOBROVO > Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda je ta trenutek brez “pravega” vodje, to pa zato, ker občinski svet konec aprila ni soglašal s tem, da bi bila Ariana Suhadolnik direktorica ustanove še štiri leta. Kot je znano, je odločilo neodločeno razmerje glasov v občinskem svetu, to pa je nato dvignilo precej prahu.

Suhadolnikova je imela mandat do konca maja in v tem času je svet zavoda sklenil ponoviti razpis za izbiro direktorja ustanove, ki se je doslej posvečala v prvi vrsti podpori turizmu, ter imenoval vršilca dolžnosti direktorja. To nalogo je prevzel Franjo Polanc, ki mu organizacija prireditev nikakor ni tuja. Na omenjeni razpis, ki se je zaključil konec maja, pa se je prijavilo kar 14 kandidatov, znatno več kot januarja.

Svet zavoda je na razgovor povabil šest prijavljenih, ki so izpolnjevali vse pogoje iz natečaja, zaupanje pa je izkazal 38-letni Tini Novak Samec iz Podsabotina. Ta je po besedah predsednika sveta zavoda Matjaža Četrtiča doslej opravljala dela v marketingu v več zasebnih podjetjih in pri državnih službah. “Ravno to, da ima izkušnje s trženjem, pa smo videli kot prednost za upravljanje vile Vipolže, na primer,” je dejal Četrtič.

Večino članov sveta zavoda sta prepričala tudi njena predstavitev, je nadaljeval Četrtič, kakor tudi program vodenja ZKTŠM, ki je bil najbolj dodelan na vseh področjih dela zavoda, torej ne le v turizmu, ampak še v kulturi ter pri razvoju športa in mladinskih dejavnosti v Brdih. In prav dejstvo, da naj zavod doslej ne bi bil dovolj dejaven v vseh omenjenih segmentih, je že bilo večkrat slišati kritike na račun dela te ustanove.

Če bodo še svetniki občine tokrat večinsko enakega mnenja, kot so bili člani sveta zavoda, bo Novak Samčeva postala nova direktorica za prihodnja štiri leta.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano