Bo Markočič?

Novogoriški župan Matej Arčon bo v kratkem dobil vodjo svojega kabineta. Neuradno je slišati, da naj bi to postal sedanji direktor uprave občine Brda Andrej Markočič. A oba sta s komentarji zaenkrat zadržana, saj je občina včeraj šele objavila razpis.

Andrej Markočič Foto: Leo Caharija
Andrej Markočič Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Mestna občina je včeraj objavila javni natečaj za izbiro vodje kabineta župana. Iščejo kandidate z visokošolsko izobrazbo z najmanj šestimi leti delovnih izkušenj, strokovnim izpitom iz upravnega postopka in opravljenim usposabljanjem za imenovanje v naziv. Odločitev bo padla po 16. januarju, ko se zaključi razpis.

Po neuradnih informacijah pa bo odločanje zgolj formalnost, saj naj bi župan Matej Arčon že izbral svojo desno roko, ki bo koordinirala delo kabineta in predvsem nadzirala izvajanje ključnih projektov v občini. Na mesto vodje kabineta naj bi imenoval sedanjega direktorja uprave občine Brda Andreja Markočiča. Da ima izkušnje za to delovno mesto, je že pokazal, nenazadnje zadnjih osem let v briški občini, kjer je bil pri vseh večjih (in manjših) projektih glavni operativec v imenu župana Franca Mužiča. Z Arčonom se poznata že dlje časa, med drugim sta bila tudi politična sopotnika nekdanji LDS.

Že ko se je proti koncu lanskega leta začelo govoriti o tem, da na mestno občino prihaja Markočič, Arčon tega ni želel podrobneje komentirati, saj da je treba počakati na razpis. Iz podobnih razlogov je za zdaj tudi Markočič zadržan. “Res je, novogoriški župan mi je omenil, da bo objavljen razpis za vodjo kabineta župana,” nam je potrdil včeraj in dodal: “O tem, da bi se prijavil, zelo resno razmišljam.”

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano