Bloka še niso odpisali

Na razpis za dodelitev manjših neprofitnih stanovanj, ki so bila prvotno mišljena kot varovana stanovanja, se je prijavilo šest prosilcev, odločbo so izdali štirim, kolikor je stanovanj tudi na voljo.

Načrtovanega bloka še niso dokončno odmislili.   Foto: Neva Blazetič
Načrtovanega bloka še niso dokončno odmislili.  Foto: Neva Blazetič

KOBARID > Stanovanja so sicer v lasti stanovanjskega sklada, ki jih je dal občini na voljo zato, ker med ostarelimi ni zanimanja za vselitev vanje.

Glede na majhno število zainteresiranih bi lahko sklepali, da zanimanja za neprofitna stanovanja ni. “To ne drži. Zanimanje je bilo skromno zato, ker gre za res majhna stanovanja, primerna za enega ali dva. Mlade družine iščejo nekoliko večja stanovanja, tudi parcele, ki pa jih skoraj ni na voljo,” pojasnjuje direktor občinske uprave Simon Škvor.

Kako bo v prihodnje v občini Kobarid s ponudbo neprofitnih stanovanj, ostaja odprto vprašanje. Načrtovanemu bloku s predvidoma 18 stanovanji na lokaciji zdajšnjega parkirišča za kulturnim domom je gradbeno dovoljenje poteklo. Ali je gradnja še aktualna, vsaj za zdaj ni možno odgovoriti. Po novem je ta lokacija v idejnem načrtu urejanja Kobarida predvidena za največje mestno parkirišče, toda vse je še stvar javne razprave, ki poteka v tem času.

Če bi lokacijo ohranili, bi razmišljali o načinu gradnje, ki bi bil za zainteresirane lahko zanimiv. Razmišljajo namreč, da bi gradnjo sofinancirali država in občina, ostalo pa bi dodali najemniki z ugodnimi posojili. Ko bi z neprofitno najemnino odplačali vložek občine in države, bi postali lastniki stanovanja. NB


Najbolj brano