Bia Separations tudi junija uspešno

Ajdovska družba Bia Separations, podjetje za separacijske tehnologije, ki je od lanskega avgusta v postopku prisilne poravnave, je tudi junija letos uspešno poslovala.

V Bia Seprations so zadovoljni z junijskim poslovanjem, še vedno pa jih teži prisilna 
poravnava. Foto: Bostjan Bensa
V Bia Seprations so zadovoljni z junijskim poslovanjem, še vedno pa jih teži prisilna poravnava. Foto: Bostjan Bensa

AJDOVŠČINA > Kot piše v enajstem rednem poročilu dolžnika, je družba, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo inteligentnih filtrov za proizvodnjo biofarmacevtskih zdravil, minuli mesec realizirala čiste prihodke od prodaje v višini 549.869 evrov in poslovanje izplačilu regresa zaposlenim navkljub zaključila s 168.877 evrov dobička. V juniju so na novo zaposlili šest sodelavcev, tako da jih je skupaj 56 redno zaposlenih. Od začetka postopka prisilne poravnave so v družbi zaposlili 16 novih sodelavcev.

Bia Separations redno in v roku poravnava vse obveznosti iz naslova rednega poslovanja. Zaradi nezaupanja dobaviteljev, ker se, kot piše v rednem poročilu, potrditev prisilne poravnave nerazumno vleče, je podjetje junija za avans doplačila dobaviteljem porabilo še dodatnih 64.681 evrov.

“Poslovni rezultati družbe bi bili še bistveno boljši, če del potencialnih kupcev zaradi še nepotrjene prisilne poravnave ne bi zavračal poslovanja z družbo,” še piše v rednem poročilu, pod katerim je podpisan direktor podjetja Aleš Štrancar.

V poročilu je navedeno tudi, da avstrijski upnik Bia separations GmbH še vedno, tudi neformalno, pritiska na sodišče in revizijske hiše z zahtevo po stečaju in izdaji negativnih mnenj.

“Zahteva po stečaju ni posledica skrbi za upnike Bia Separations GmbH, kaj šele za upnike dolžnika, temveč nadaljevanje plana sovražnega prevzema dolžnika ter njegove tehnologije prek stečaja po najnižji možni ceni,” še piše v zadnjem rednem poročilu dolžnika. V njem je navedeno tudi, da je družba v prvi polovici letošnjega leta ob stalnem trendu rasti dosegla že 78,9 odstotka plana za leto 2017, čisti poslovni izid obračunskega obdobja pa je za 26-krat višji od plana za 2017.

NACE NOVAK


Najbolj brano