Beočanin širi upravo

Ajdovski župan Tadej Beočanin je že ob nastopu mandata napovedal nekaj kadrovskih potez in organizacijskih sprememb, s katerimi naj bi povečal učinkovitost občinske uprave. Prve kadrovske okrepitve so že tu.

Prva kadrovska okrepitev je sodelavec za odnose z javnostmi Edvard Pelicon.  Foto: Osebni Arhiv
Prva kadrovska okrepitev je sodelavec za odnose z javnostmi Edvard Pelicon.  Foto: Osebni Arhiv

AJDOVŠČINA > V ajdovski občinski upravi je po svežih podatkih za nedoločen čas zaposlenih 33 in pol delavca. Prek javnih del imajo še štiri sodelavce, še trije so zaposleni za določen čas na evropskih projektih. En sodelavec je zaposlen za določen čas, njegova zaposlitev je vezana na mandat župana. Župan Tadej Beočanin napoveduje, da se bo število zaposlenih po predlagani novi organizaciji občinske uprave povečalo še za enega.

Pelicon prihaja na zaupanje

Prvo novo ime je svetovalec za odnose z javnostmi. Župan je izbral dolgoletnega novinarja, urednika in nekdanjega vodjo odnosov z javnostmi v ajdovskem Primorju Edvarda Pelicona. Njegova zaposlitev je vezana na županovo zaupanje. Okrepitev urada župana je po besedah Beočanina povezana z večjim obsegom del in z željo po večjem vključevanju javnosti v vse ravni odločanja.

“Ena prednostnih nalog mojega vodenja občine je izboljšati komunikacijo z občani in ostalimi javnostmi na vseh področjih. Po drugi strani bo občina bistveno več vlagala tudi v različne prireditve, kar sodi v okvir iste službe. Zato sem se odločil, da okrepim ekipo,” pojasnjuje župan. Druga kadrovska okrepitev bo nov direktor (direktorica) občinske uprave. Sodelavca naj bi izbrali z javnim natečajem.

Tudi novogoriška občina je v teh dneh objavila razpis za izbiro načelnika oddelka za okolje, prostor in javno infrastrukturo. Nenavadno, glede na to, da je bila sedanja načelnica Aleksandra Torbica na to mesto imenovana lani približno ob tem času. A razpisa ne objavljajo, ker bi se Torbica poslavljala, pač pa, ker je bila imenovana le za eno leto. Zdaj bodo načelnika, ki ga (jo) bodo izbrali na razpisu, imenovali za nedoločen čas.

Nov oddelek za razvoj in EU

Nova organizacija občinske uprave sicer vključuje tudi nov oddelek, ki se bo ukvarjal z razvojnimi in evropskimi zadevami. Tu naj bi skrbeli predvsem za pridobivanje denarja iz EU in drugih virov, turizem in druge razvojne naloge. Beočanin namerava poiskati vodjo oddelka med zaposlenimi. Z internim natečajem bo iskal tudi sodelavca, ki bo za določen čas okrepil službo za nepremičnine in pospešeno reševal več kot 800 nakopičenih vlog.

Občina z javnim natečajem trenutno išče tudi svetovalca za okolje in prostor. To bo, kot pojasnjujejo v upravi, edina zaposlitev za nedoločen čas, novi sodelavec bo nadomestil delavca, ki se bo upokojil. Za ekipo, v kateri so trenutno arhitekt, pravnik in urbanist, zdaj iščejo gradbenika ali geodeta. Župan pravi, da sam ni sodeloval pri pripravi razpisa in zavrača namigovanja, da bi bil ta komu pisan na kožo. Kot pravi, gre za realno potrebo, da bo oddelek kos vsem nalogam, ki sodijo v njegov okvir.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano