Beočanin: Veseli december bo

Ajdovska občina je nedavno objavila javno naročilo za organizacijo dogodkov v okviru veselega decembra, in sicer za božično novoletni sejem, silvestrovanje in drsališče s spremljevalnim programom. Prijavil se ni nihče. Na občini zdaj iščejo rešitev, župan pa zagotavlja, da praznično dogajanje bo.

Tadej Beočanin meni, da se nihče ni prijavil tudi zaradi sporov okrog Lavričevega trga.
Tadej Beočanin meni, da se nihče ni prijavil tudi zaradi sporov okrog Lavričevega trga. 

AJDOVŠČINA > Občina bi za vse tri sklope skupaj namenila dobrih 28.000 evrov, in sicer 3278 za božično novoletni sejem, okroglih 9000 za silvestrovanje in dobrih 16.000 za drsališče in spremljevalni program z animacijami za otroke. Božično novoletni sejem bi moral biti najmanj enodnevni, lahko pa tudi ves vikend, dogajal bi se v središču mesta, organizator bi moral k sodelovanju povabiti domače ponudnike pridelkov in izdelkov, društva in organizacije ter poskrbeti za otroški program z delavnicami in za prihod vsaj enega dobrega moža. Silvestrovanje bi ob večernem glasbenem programu vključevalo ognjemet, upravljalec drsališča bi moral poskrbeti za spremljevalni program in malčkom iz vrtca ter šolarjem v dopoldanskem času omogočiti brezplačno drsanje.

Je kriv tudi spor zaradi trga?

Zainteresiranih, ki bi to izvedli, pa očitno ni. “Preseneča, da se ni nihče prijavil. Morda je znesek občinskega denarja res nekoliko nizek in bi organizator moral pridobiti denar še iz drugih virov. Vsekakor nekaj pripomore tudi ozračje oziroma medijska vojna proti dogodkom na Lavričevem trgu in se potencialni organizatorji ne želijo soočati še s tovrstnimi težavami,” razmišlja župan Tadej Beočanin.

Po njegovem razpisa nima smisla ponavljati, saj ni nobenega zagotovila, da bi se ob istih pogojih še kdo prijavil, pa tudi časa ni več. “Možna so direktna pogajanja oziroma naročilo z ustreznim organizatorjem, lahko pa tudi občina sama pripravi silvestrovanje ali sejem. Vsekakor praznično dogajanje v decembru bo, obseg pa bo znan do konca tega meseca,” dodaja.

MC Hiša Mladih: sami ne zmoremo

Dosedanja praksa je bila različna. Lani je enodnevni božični sejem v celoti pripravil MC Hiša mladih, ki je pred leti po navodilih občine na hitro rešil tudi silvestrovanje. Da bi letos sami lahko izpeljali ves praznični program, je po besedah vodje Mateja Likarja manj verjetno. “Večdnevne prireditve so kljub zagotovljenemu denarju izjemno kompleksne z vidika organizacije in izpeljave. MC Hiša mladih nima ne denarja ne programa, da bi lahko sam pokril celotno dogajanje, lahko pa prispevamo del programa. Ne glede na odločitev si želimo biti obveščeni in povabljeni zraven,” dodaja Likar.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano