Begunce bi namestili v Zelenem gaju

V Mestni občini Nova Gorica so sklenili, da bodo beguncem, ki bi preko Slovenije potovali proti Italiji ali drugim državam Zahodne Evrope, ponudili namestitev za 250 do največ 300 oseb, je danes povedal višji svetovalec za zaščito in reševanje v novogoriški mestni občini Bogdan Zoratti.

 V Mestni občini Nova Gorica so sklenili, da bodo beguncem, 
ki bi preko Slovenije potovali proti Italiji ali drugim državam 
Zahodne Evrope, ponudili namestitev za 250 do največ 300 
oseb v  Zelenem gaju.   Foto: Leo Caharija
V Mestni občini Nova Gorica so sklenili, da bodo beguncem, ki bi preko Slovenije potovali proti Italiji ali drugim državam Zahodne Evrope, ponudili namestitev za 250 do največ 300 oseb v Zelenem gaju.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Namestitve bodo pripravili na območju Zelenega gaja pri Dornberku, ki je v preteklosti služilo kot plesišče. Tam je ob manjših pomožnih objektih veliko prostora za postavitev šotorov. Tudi potrebna infrastruktura - od pitne vode in elektrike do sanitarnih prostorov - je že urejena.

Bogdan Zoratti je povedal še, da v občini sodelujejo s humanitarnimi organizacijami, zato bodo begunce ustrezno oskrbeli tudi s hrano in ostalimi potrebščinami. Prepričan pa je, da na tem območju ne bodo ostali dolgo.

Začasna namestitev bo ustrezna le do zimskim mesecev, ko bi v šotorih postalo prehladno za bivanje. Če bi bili begunci v tem času še na Goriškem, bi jim našli druge, ustreznejše prostore.

STA


Najbolj brano