Avrigo v roke družbe Adventura prevozi

Zavarovalnica Triglav je z družbo Adventura prevozi v ponedeljek podpisala pogodbo o prodaji 97,31-odstotnega deleža družbe Avrigo. Adventura bo za novogoriškega avtobusnega prevoznika odštela 14,2 milijona evrov, prodaja pa bo končana po pridobitvi soglasja varuha konkurence, predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta.

Adventura bo za novogoriškega avtobusnega prevoznika 
Avrigo odštela 14,2 milijona evrov. Foto: Leo Caharija
Adventura bo za novogoriškega avtobusnega prevoznika Avrigo odštela 14,2 milijona evrov. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, LJUBLJANA > Zavarovalnica Triglav je prodajo Avriga, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost, izvedla skladno s strategijo skupine Triglav do leta 2017, ki daje poudarek na zavarovalni dejavnosti in posledično prodaji naložb v lastniških deležih tistih družb, katerih dejavnost ni skladna s strateškimi usmeritvami.

Postopek prodaje deleža družbe Avrigo iz Nove Gorice je v začetku leta začela odvisna družba skupine Triglav Naložbe, po njeni pripojitvi matični družbi Zavarovalnici Triglav avgusta letos pa ga je izvajala matična družba.

V prodajnem postopku, ki se je po prvem neuspešnem krogu obnovil julija letos, je bila družba Adventura prevozi edina ponudnica, ki je oddala brezpogojno in zavezujočo ponudbo skladno s procesnim pismom. Za Avrigo so se potegovale tudi Slovenske železnice.

Po transakciji bo Adventura prevozi skupaj s povezano osebo neposredno in posredno tudi lastnica večinskega deleža družbe Izletnik Celje in še štirih družb skupine Avriga.

Avrigo, ki ustvari več kot 20 milijonov evrov prihodkov na leto, povečini z državo, je lastnik Integrala Notranjska, Integrala Zagorje in Integrala Strojna Kočevje, lani pa so skupaj z Darkom Klaričem, lastnikom Media Publikuma, kupili še celjski Izletnik.

STA


Najbolj brano