Arčon dobil desno roko

To, kar se pričakuje že dolgo, je od včeraj tudi uradno potrjeno: novi vodja kabineta novogoriškega župana je Andrej Markočič, dosedanji direktor briške uprave. V službo na mestno občino pride v ponedeljek. V Brdih bodo njegovega naslednika izbrali predvidoma prihodnji teden.

Andrej Markočič  Foto: Andrej Colja
Andrej Markočič  Foto: Andrej Colja

NOVA GORICA >Da bo desna roka novogoriškega župana Mateja Arčona kmalu postal dosedanji direktor uprave občine Brda Andrej Markočič, se je govorilo že ob koncu minulega leta, še preden je mestna občina sploh objavila javni razpis. Ni skrivnost, da je Markočiča prav Arčon povabil, naj se prijavi nanj. Ker ob tem izpolnjuje vse predpisane pogoje, bi bilo veliko presenečenje, če ne bi bil izbran.

Na natečaj je sicer prispelo skupno sedem vlog, en kandidat natečajnih pogojev ni izpolnjeval. Odločitev je padla že pred nekaj tedni. Da je prejel odločbo, nam je pred kratkim potrdil tudi sam Markočič, a so morali na mestni občini počakati, da poteče rok za pritožbe. Teh ni bilo, Markočič pa bo novo delovno mesto v Novi Gorici nastopil prihodnji ponedeljek.

S tem se bo tudi uradno poslovil z mesta direktorja uprave Občine Brda, kjer je bil v službi zadnjih osem let in je vodil vse pomembnejše naložbe in ostale zadeve. Čeprav v Brdih z razpisom že iščejo zamenjavo zanj, bodo nekaj časa ostali brez vodje uprave. Po zagotovilih briškega župana Franca Mužiča pa ne za dolgo. Potrdil nam je, da so se na razpis prijavili štirje kandidati, z enim so razgovor že opravili. Markočičevega naslednika bodo izbrali predvidoma prihodnji teden, je povedal.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano