Alp bodo čez zimo spet zaprli

Heta z objavo na svojem portalu išče kupca, ki bi bil za hotel Alp pripravljen plačati nekaj čez tri milijone evrov. Prav tako kot hotel Kanin je tudi Alp, ki je čez poletje odprt in je imel dober obisk, potreben obnove. A tudi če bodo kaninsko smučišče usposobili, je vprašanje, če bo odprt tudi pozimi. Družba Alpe Adria Hoteli pa napoveduje, da bo v obnovo hotela Kanin, ki ga je kupila julija, vložila štiri milijone evrov.

Hotel Alp išče kupca in potrebuje posodobitve.  Foto: Neva Blazetič
Hotel Alp išče kupca in potrebuje posodobitve.  Foto: Neva Blazetič

BOVEC > Tudi v primeru, da bodo do zime prenovili kaninsko žičnico, ni mogoče računati, da bo hotel Kanin že obratoval. Kako bo s hotelom Alp, pa je še precej neznank. Najemnica slednjega, direktorica podjetja Hoteli Bovec Renata Doberšek, pravi, da imajo s Heto sklenjeno najemno pogodbo do konca oktobra.

Alp je že dotrajan

Ker kaninske naprave še obnavljajo in ne more biti trdnega zagotovila, da bodo smučišče odprli, je zimsko sezono v tem trenutku zelo težko tržiti. “Pri hotelih si ne moremo privoščiti tako imenovanega last minute poslovanja,” je realna. Pozimi so tudi stroški visoki.

V primeru hotela Alp je še veliko neznank. Kdorkoli bi objekt kupil, mora računati s tem, da je dotrajan. Nazadnje so ga posodobili leta 1991. Streha je popravljena, toda sobe in kopalnice so premajhne, stavbno pohištvo je treba obnoviti ... Zadnja prenova tudi ni bila najbolj posrečena. Hotel je kot nekakšen labirint, v katerem se gostje pogosto izgubljajo. “Zaradi dotrajanosti so težave, toda mi kot najemnik ne moremo vlagati, ker banka ne povrne stroškov,” pojasnjuje Doberškova. Poudarja, da je lokacija hotela izjemna in če bi našli lastnika, stavbo ustrezno posodobili in bi ponovno zaživela zimska sezona s smučiščem, bi se zadeve obrnile v pravo smer.

Premišljeno v obnovo hotela Kanin

Z letošnjim poletnim obiskom so zadovoljni. Prihajajo Čehi, Madžari, Slovaki, Holandci. Tudi Angleži se vračajo. Pri njih prenočujejo številni pohodniki po poti Alpe Adria.

Družba Alpe Adria Hoteli, ki je tudi solastnik ljubljanskega hotela Cubo, bo šla v prenovo hotela Kanin premišljeno in brez naglice, glede na to, da nameravajo vlagati približno štiri milijone evrov. Datuma odprtja še ne morejo napovedati. Kot pravi direktor hotela Cubo Sandi Kovačevič, so že opravili izmere zemljišča in objekta.

“Ne sme se nam muditi, ker hočemo vse delati za daljše obdobje naprej, kakovostno in z okusom. Stavba je v zelo slabem stanju.” Kot pravi, bodo več sob povečali. Ekonomske izračune so že naredili. Razmišljajo o cenovnem razponu od 90 do 250 evrov, da bi zajeli čim več gostov. Tudi v wellness bodo morali vlagati. Kovačevič poudarja, da bodo v Bovec prenesli način dela, ki mu sledijo v hotelu Cubo oziroma v Ljubljani. “V ospredje postavljamo sodelovanje ponudnikov v destinaciji, ker bomo na tak način vsi več imeli. Ponudbo želimo dvigniti na višjo raven.” Družba Alpe Adria Hoteli je za hotel Kanin, ki ga je na dražbi kupila v začetku julija, odštela 1,3 milijona evrov.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano