Ajdovski župan sestavil svet za turizem

Ajdovskemu županu bo odslej pri pomembnih odločitvah o razvoju turizma v pomoč svet za turizem. Župan je vanj imenoval strokovnjake in aktivne podjetnike v turizmu.

Ajdovskemu županu bo odslej  pri pomembnih odločitvah o 
razvoju turizma v pomoč svet za turizem. Foto: Leo Caharija
Ajdovskemu županu bo odslej pri pomembnih odločitvah o razvoju turizma v pomoč svet za turizem. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Ajdovski župan Tadej Beočanin je že ob nastopu mandata turizem umestil med šest ključnih razvojnih področij občinske politike in za lažje ter strokovnejše odločanje napovedal oblikovanje posvetovalnega telesa. Svet za turizem se je pred dnevi sestal na ustanovni seji, znana je njegova sestava. Predsednica je Vesna Kobal, člani pa so Jani Peljhan, Matjaž Mahkovec, Matej Likar, Ožbej Marc, Matjaž Zgonik, Matej Lavrenčič, Tonček Remec, Valter Polanc, Peter Ferjančič, Jordan Cigoj, Boris Blažko in Jasna Fakin Bajec, pri delu s sveta sodelujejo še Janja Jazbar iz občinske uprave, TIC Ajdovščina in Razvojna agencija ROD Ajdovščina.

Prva naloga, ki čaka izbrano ekipo, bo sodelovanje pri pripravi strategije razvoja turizma in akcijskih načrtov ter nabor turističnih vsebinskih, podpornih in infrastrukturnih ukrepov in projektov občine. Župan Beočanin vidi razvojne priložnosti občine predvsem na področju dediščine, podeželskega turizma in športa ter adrenalinskih doživetij. Konec lanskega leta so predstavili novo blagovno znamko Vipavska dolina, enotno za celotno dolino, Beočanin pa meni, da bo ajdovska občina motor turističnega razvoja znotraj destinacije, pri čemer pričakuje tudi odzivnost in sodelovanje zasebnega sektorja. Prepričan je, da se bo z ukrepi število nočitev v občini v nekaj letih bistveno povečalo. AT


Najbolj brano