Ajdovski Mlinotest bi izvažal na Kitajsko

V Mlinotestu že nekaj časa potekajo raziskave o možnosti vstopa na kitajski trg. V neposrednih poslovnih pogovorih so že prišli do precej natančnega izbora izdelkov, ki jih bodo ponudili, so v Mlinotestu razkrili po pogovoru s kmetijskim ministrom Dejanom Židanom. Slednji si intenzivno prizadeva, da odpre ta trg za živilsko-predelovalno branžo.

V Mlinotestu že nekaj časa potekajo raziskave o možnosti vstopa na kitajski trg. Foto: Arhiv Sta
V Mlinotestu že nekaj časa potekajo raziskave o možnosti vstopa na kitajski trg. Foto: Arhiv Sta

AJDOVŠČINA > V Mlinotestu so ob tem dodali, da je prodor teh proizvodov izjemno težek in mnoge države zelo počasi in previdno dovoljujejo vstope podjetij. "Zato ocenjujemo ministrova prizadevanja zelo pozitivno in se bomo odzvali vsem njegovim pobudam za sodelovanje," so sporočili.

Na Kitajsko bi želeli izvažati izdelke, ki bodo narejeni v Ajdovščini, kar bo - ob pozitivnem izidu - prispevalo ne le k uspešnejšemu poslovanju, ampak tudi h krepitvi obsega proizvodnje v Ajdovščini.

"Mlinotest je eno tistih podjetij, ki si zelo prizadeva povečati obseg svoje proizvodnje in prodaje tako na domačem kot tudi in predvsem na tujih trgih. Poleg nam bližnjih trgov so nam seveda zanimivi tudi geografsko bolj oddaljeni trgi," so v pojasnilu še zapisali v Mlinotestu. Eden takšnih trgov je po njihovem tudi trg trenutno ene najbolj prodornih držav, Kitajske.

Židan je vodstvu Mlinotesta zagotovil, da bo ministrstvo obvestilo kitajsko stran o prizadevanjih Mlinotesta za prodor na kitajsko tržišče že v prvi polovici letošnjega leta, ko se bo v Pekingu odvijalo prvo srečanje mešane delovne komisije med Slovenijo in Kitajsko s področja kmetijstva. Ob tem pa je tudi predlagal, da se podjetje vključi v gospodarsko delegacijo, ki ga bo spremljala ob obisku sejma International Agricultural Trade Fair v Fuzhou, v kitajski provinci Fujian, med 7. in 11. novembrom.

STA


Najbolj brano