Ajdovska zgodba o uspehu

Ajdovščina bo z dnem ajdovske industrije in podjetništva InCastra predstavila svojo bogato industrijsko tradicijo in uspešne gospodarske zgodbe. Približno 30 podjetij bo jutri odprlo vrata več kot 300 osnovnošolcem, dijakom in študentom. Središče sobotnega dogajanja bo na letališču. Ob predstavitvah podjetij ter spremljevalnem programu bo tam hkrati srečanje pilotov ultralahkih letalnih naprav, obeležili bodo tudi evropski teden mobilnosti.

V soboto bodo predstavili uspešna podjetja, med drugim tudi 
Mlinotest.  Foto: Mlinotest
V soboto bodo predstavili uspešna podjetja, med drugim tudi Mlinotest.  Foto: Mlinotest

AJDOVŠČINA > Pobudo za dogodek, s katerim bodo Ajdovci predstavili svoje gospodarstvo, je dala občina, s partnerji jo je uresničila Ljudska univerza. Župan Tadej Beočanin je prepričan, da je dogodek imenitna priložnost za promocijo ajdovskih podjetij, njihovih dejavnosti in načrtov. “Ajdovščina je industrijsko središče Vipavske doline, zato želimo to industrijo predstaviti širši javnosti. Hkrati želimo s tem dogodkom omogočiti tesnejši stik med delodajalci in tistimi, ki iščejo zaposlitev. Bodisi že danes, bodisi jo bodo iskali čez nekaj let. Osnovnošolcem, srednješolcem ter študentom želimo predstaviti poklice, ki jih bo Ajdovščina potrebovala tudi v prihodnje, in zanje navdušiti čim več mladih,” je pred dvodnevno prireditvijo povedal Beočanin. Ob napovedi, da bo prireditev postala tradicionalna, se nadeja, da bodo v njej prepoznala priložnost tudi podjetja, ki jih letos še ni zraven.

Tudi po besedah direktorice Ljudske univerze Ajdovščina Eve Mermolja gre za edinstven dogodek, zato si želi, da bi v njem tudi širša javnost prepoznala pozitivno vrednost za lokalno okolje.

Obiskovalcem ne bo dolgčas. Mladim bodo jutri ob vodenih ogledih podjetij na letališču pripravili različne izobraževalne in zabavne vsebine. V soboto se bo dogajanje začelo ob 9. uri, pestro bo vse do poznega popoldneva. Za ogled podjetij Mlinotest, Pipistrel, Archa Inženiring, KSD čistilna naprava in vodarna Hubelj, Petrič in Marmet se je mogoče prijaviti na spletni strani www.incastra, v soboto pa na letališču. Dogajanje bodo popestrili z razstavo električnih vozil in vožnjo z električnimi kolesi, panoramskimi poleti, animacijami, delavnicami, pokušino izdelkov lokalnih ponudnikov, kolesarskimi izleti in ogledi ter vinsko kulinaričnimi potepi. Aeroklub Josip Križaj pa bo na letališču gostil srečanje pilotov ultralahkih letalnih naprav Fly-in Vipavska dolina ter obeležil 60. obletnico letalske šole.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano