Ajdovci odštevajo dneve do božiča

Pestro dogajanje na Ajdovskem minuli konec tedna je prineslo nekaj prazničnega pričakovanja. Sredi Ajdovščine je vabil božično novoletni sejem, najmlajše je obiskal Božiček, zaživelo je tudi drsališče.

Na prazničnem sejmu sodeluje skoraj trideset ponudnikov 
domačih dobrot in lepot.   Foto: Alenka Tratnik
Na prazničnem sejmu sodeluje skoraj trideset ponudnikov domačih dobrot in lepot.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Čeprav se na občinski razpis za pripravo veselega decembra letos ni nihče prijavil, Ajdovci niso prikrajšani za praznični utrip. Poseben čar dajejo tri okrašene smreke.

Ob množici kulturnih prireditev minuli konec tedna je v središču mesta zaživel božični sejem, ki ga je letos pripravil zavod Turistično središče Planota, organizatorji pa so mu nadeli dobrodelno noto. “Veseli smo, da se je našemu povabilu odzvalo skoraj trideset ponudnikov domačih pridelkov in izdelkov in humanitarne organizacije, skavti iz Šturij, taborniki roda Mladi bori, ki so poskrbeli za ustvarjalne in taborniške delavnice, klub Šport-ani, ki je poskrbel za športni duh in tečaje drsanja, ter člani Društva ljubiteljev starodobnih vozil Vipavska dolina,” je v imenu organizatorja pojasnila Helena Harej. Ob zaključku letošnjega projekta Prostovol'c naj bo! je župan Tadej Beočanin včeraj podelil priznanja najboljšim prostovoljcem in projektom. Naziv Naj mlada prostovoljka občine Ajdovščina v sezoni 2014/2015 je prejela prostovoljka Društva tabornikov iz Ajdovščine Maruša Čermelj. Priznanja in zahvale so prejeli še Marisa Kukanja, Andreja Lozar, Gaia Rijavec, Žak Mohorčič in Eva Bras. Naj mladinski prostovoljski projekt je postal Oratorijski tabor 2015 Društva mladih VOZEL iz Vipavskega Križa.

Vzdušje v mestu dopolnjuje drsališče v grajskem obzidju, kmalu bo Ajdovce obiskal dedek Mraz, Ajdovci pa ne bodo prikrajšani niti za silvestrovanje na trgu.

AT


Najbolj brano